SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Tuesday, March 23, 2010

DUGAAN MELANDA..


salam..selamat sejahtera..

alhamdulillah nanie sudah bkerjaya.. tp dugaan melanda hidup nanie.. bukan ape, dlm masa beberapa ari diterima kerja, nanie masih di alam kayangan.. i dunno nothing.. still learning.. bidang tugas yg nanie pgg skg mmg totally bkn dr bidang nanie blaja dulu.. more to manufacturing and production..

opps: nanie blaja dari owg bwh nanie yg bpengalaman, siap2 dia ber'cik2 lg.. anyway nanie bersyukur kerana dikuniakan staff nanie yg bole guide n coach her superior.. i'm youngest in my department,jd owg mcm xcaye i can hold dis position memandangkn nanie ialah fres graduate (huhu da graduate ke, blum lg maa) wee~~ ..ermm mampu ke nanie mjalankan tggungjwb??
inilah kata2 motivasi yg membuat nanie yakin inilah pilihan nanie :

''Sungguhpun bertanya itu memalukan, tetapi disitulah kebenaran yang mudah diperolehi. Malu bertanya sesat jalan. Bertanyalah pada mereka yang arif''

"Kesusahan tidak semuanya seksaan dan yang paling pahit itu bukan semuanya racun. Tetapi adakalanya lebih berguna daripada kesenangan yang terus-menerus"

"Tiada siapa yang paling pandai dan paling bodoh di dunia ini kerana setiap yang pandai itu boleh menjadi bodoh dan setiap yang bodoh itu boleh menjadi pandai"

p/s : ya Allah kau bantulah hamba mu ini dlm mencari ketenangan menghadapi pekerjaan ku,.. ya allah, aku bersyukur dgn rezeki yg Kau berikan padaku.. semoga lama kelamaan akan aku cuba blaja daripada kwn2 seperjuangan ku disana..aku taw ya Allah Tidak semua yang aku ingin mampu aku perolehi sebagaimana tidak semua yang kita perolehi adalah yang kita inginkan.. jadi ''Sesuatu kejayaan adalah lebih bermakna apabila ia disertai usaha yang bersungguh-sungguh...orang yang mudah berputus asa tidak mungkin beroleh kejayaan yang cemerlang. Biarlah bersusah dahulu, asalkan senang kemudian''

i KNOW I CAN DO IT.. GUDLUCK NANIE..


U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

6 comments:

  1. kak nani..jgn give up..
    dulu ifa time praktikal dekat 1 company yang memang banyak prob...bos ifa offer ifa jawatan as a production executive ngan gaji starting seribu...dier kater after praktikal bleh terus kejer...time tuh ifa ader masalah nak handle org2 production yang totally lagi senior n lagi berpengalaman dari ifa...1 thing ifa belajar is dont put emotion when we handling people bawah kita...yang penting kita still hormat mereka n perlukan mereka utk guide kita at the same time kener pandai buat keputusan gak supaya org bawah tak pijak kepala kita n hormat kita as ketua...aper yang kita belajar teori tak sama ngan pratikal..by the way..ifa tak amik job tuh coz ifa awal2 lagi dah ader prob ngan sorang senior tuh n kebetulan dpt kejer tempat lain n plan nak sambung degree...per2 pun ifa doakan akak berjaya...chayok2 akak...itu maknanya majikan percaya kat akak:)

    ReplyDelete
  2. ya allah thanx u so mush sis.. betol2 sgt berguna ur advice.. hope semua bjln lncar.. bru 2ari keje da handle training staff baru.. wee~~ hope pngalamn dlu penah jd mpp as leader bole djadikan basic tuk coach them.. lg 1 nnt kene handle bab2 laen lak.. mmg parah pgg jwtan exec, tp mmg ssuai ngn gaji die bg..

    ReplyDelete
  3. oh...dier bagi akak gaji baper??hurm takper..lagi besar gaji lagi banyak tekanan..yang penting sabar banyak2..ifa kalo tensen sangat pun bebel2 kat FB pastu cool balik..hehehe..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. hi there if free visitla my blog...thanx ya!!!
    http://gossipgirlstuff.blogspot.com/

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails