SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Wednesday, March 2, 2011

ENGAGEMENT DAY - HANTARAN


Al-Kisah 'e-day' nanie & sharin

Hantaran ni semua bukanlah suatu kewajipan untuk dipenuhi. Ia sekadar adat masyarakat kita. Untuk sebarang persediaan barang hantaran, perkara yang perlu diambil kira juga adalah budget kewangan yang anda sedia keluarkan untuk membeli barang yang ingin dihadiahkan. Disini nanie sertakan link ape barang yg sesuai utk dijadikan barang hantaran, nanie rujuk dari website - hantaran

Atas permintaan sahabat, nanie akan tampal photo2 hantaran dr kedua2 belah pihak.. dalam hati xde niat nak bermegah2, cuma menunaikan impian 'sahabat' yg nak tgk lebih byk photo hantaran di hari pertunangan nanie.. sbb die nak jadikan bahan rujukan utk hantaran dia..


********************************************

Hantaran pihak perempuan
(hasil gubahan mak / nanie )


sirih junjung



tuala


coklat



tuala kecil berbentuk muffin



coklat & jelly



buah-buahan

songkok & sampin



kemeja

kain baju melayu & butang


gula2 lolipop


*************************************


Hantaran pihak lelaki..
(hasil gubahan sheda, mak sharin & makcik mereka )

sirih junjung



kek icing buatan sendiri


cincin Habib Jewel



coklat



buah-buahan



telekong



kain Jakel



potpouri



jelly berbentuk manggis


halwa berbentuk bunga ros


*********************************


p/s Nanie harap tips2 dr website hantaran ini dapat membantu bagi mereka2 yang masih membujang, nanti boleh la planning slow2 untuk masuk meminang mana2 gadis idaman hati.. hehe
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

5 comments:

  1. santeknye! x sabar nk tunang plak :)

    ReplyDelete
  2. @intan - kamu yg gojes tentu lm tmbah gojes nnt.. sabar2, ujung tahun bakal menjelma.. wink2..

    ReplyDelete
  3. @intan - kamu yg gojes tentu lm tmbah gojes nnt.. sabar2, ujung tahun bakal menjelma.. wink2..

    ReplyDelete
  4. Kenapa nanie bagi banyak jenis tuala? Tunang nanie jenis kuat berpeluh ke? Hehe. gurau2 aje. selamat bertunang

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss cerita lama ni.. yg bentuk muffin tu towel kecil (handkerchif) sumbangan cousin. yg towel biru tu sumbangan kakak. kebetula je tu. hehe

      Delete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails