SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Monday, October 10, 2011

MENANG LUCKY DRAW - PAKEJ HONEYMOON

as salam.. selamat sejahtera..

ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH..

ini je perkataan yg keluar dari mulut nanie tatkala nama diumumkan.

OK, nama tajuk pun dah menceritakan segalanya..

Ye, nanie menang Pakej Honeymoon selepas nanie booking catering..




Meh nanie cerita macam mana nanie boleh menang?

Jumaat petang, 7.9.11 (lepas balik kerja)

Nanie singgah pergi ke Pameran Pengantin di AEON Jaya Jusco AU2 Setiawangsa .. Tujuan asal hanyalah mencari catering dan pakej yg bersesuaian dan budget yg termampu.

Pulang ke rumah dan bersedia membuat kajian dan planning dengan sebaiknya2 melalui brochure dan pamplet yg diberikan. Nanie perlu tekad dan membuat keputusan memandangkan nanie pelu manfaatkan masa yg ada kerana pameran itu yg hanya untuk 3 hari sahaja (Jumaat, Sabtu, Ahad).

Ingat mudah ke nanie nak pilih catering ni, setiap review dr website di ambil kira.. Salah satu entry yg buat nanie yakin memilih catering ini adalah dgn :
- kewujudan website Catering
- review entry dr B2B yg sudah menggunakan perkhidmatannya..

( Alhamdulillah, ini meyakinkan bahawa Nurul Izzah Catering memang syarikat yg sudah establish & makanan bermutu tinggi )

**********************************

Sabtu petang, 8.9.11

Proses booking bermula dan segala perbincangan dilakukan dgn kehadiran parents nanie bersama. Ya, memang nanie akui pada permulaannya, memang nanie ada nampak catering tu ada tulis, siapa yg booking pakej yg disediakan layak menang hadiah honeymoon tajaan catering. Tapi nanie takdelah pikir sangat sebab, bagi nanie perbincangan dgn pihak catering lg penting.

Kata sepakat da di buat, duit Booking payment da diselesaikan. Alhamdulillah, semua berpuas hati dan penjelasan sangat terang. Pulang dgn tenang sebab checklist catering, khemah, meja beradap semua da ''checked''. Legaaaaaa~

Ini pakej honeymoon yg nanie dapat selepas booking dari Nurul Izzah Catering (memang mereka punya strategi untuk menarik pelanggan - click this entry )

1. Pakej Penginapan dalam negara (Malaysia ) utk 3 hari 2 malam -

Nanie boleh pilih nak pergi Semenanjung Malaysia @ Sabah..

Bagi suggestion : Langkawi ke Kota Kinabalu??





2. Pakej Penginapan ke luar negara (oversea u all) 3 hari 2 malam

Nanie boleh pilih juga samada Bali atau Phuket..

Yg mana ek pilihan kalbu? Korang rasa mana nak pergi? Vote pleasee..







ALHAMDULILLAH, syukur nikmat. Booking catering, dapat 2 honeymoon.. Jimat duit tak perlu fikir duit honeymoon. Yeayyyy!!!

************************************

AHAD, 9.10.11 (nombor cantek)

Nanie dapat panggilan dari salah seorang pekerja Nurul Izzah, yg nanie diminta hadir utk sesi cabutan bertuah (lucky draw) pada pukul 5 ptg.. Dengan tenang, nanie ditemani lagi parents nanie ke booth Nurul Izzah Catering. **selamatlah JJ AEON AU2 Setiawangsa tu dekat je dgn rumah nanie. hehe**

Tepat jam 5.20 petang, wakil Nurul Izzah Catering dan dJ sudah bersiap sedia di atas pentas. Ya Allah, waktu tu rasa berdebar sgt sebab nama Nurul Harnani Kasmari 01X-XXXXXXX dipanggil oleh DJ.. Nanie dengan ketar kaki naik atas pentas untuk ambil replika tiket. Kamera jgn cakaplah, lebih dari 4 kamera berflash2.. Waktu rasa macam artis pulak da.. Selesai ambil hadiah, nanie senyum simpul tanda malu sebab semua mata tertumpu, senang cerita semua org kat Pameran tu pandang kot. Nanie terus turun dr pentas dan peluk parents..

Allah telah menetapkan rezeki nanie kali ni, & Alhamdulillah, nanie berjaya menang HADIAH UTAMA
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






PAKEJ HONEYMOON KE BANDUNG (FULLY SPONSORED) - termasuk tiket flight pergi balik ke Bandung dgn Air Asia & tempat penginapan ke Bandung untuk 3 hari 2 malam..

Subhanallah, rasa macam tak percaya yang nanie menang lucky draw.. Hanya Allah je tahu apa perasaan nanie.. Lihat muka kegembiraan mak dan kakak.. Gambar Bapak & nanie terlupa nak snap.. Apa2 pun, Syukran Ya Allah~





Kesimpulan :

nanie berjaya dapat pakej honeymoon untuk 3 lokasi..

1 dalam negara (Langkawi atau Kota Kinabalu)

luar negara (Phuket @ Bali)

Bandung - fully sponsored

Rasa bahagia dlm hati..

Terima Kasih Nurul Izzah Catering

Terima Kasih Pameran Pengantin AEON Jaya Jusco AU2 Setiawangsa

*****************************

p/s Tak dilupakan ,Terima kasih Mak & bapak nanie. Ini berkat mereka temankan nanie selama 2 hari berturut2. ''Alhamdulillah, murah rezeki anakku nak kahwin'''kata mereka. Senyum ^_^

Nota kaki : sorry macam cerpen pulak da, susah nak explain dlm bentuk entry, harap korang faham la ye.. saje nak share dlm entry sebab nanti boley jadi kenangan kat anak2.. hehe


U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

42 comments:

  1. tahniah nanie.. saye pn turut rasa gembira jugak..bukan senang nk dapat lucky draw camni..

    ReplyDelete
  2. Wahhh TAhniah NAnie!!!!!!!!!!!! Save BAjet Honeymoon!!!! catering Nurul Izzah tu (pemilik anak Dato Seri Anwar ke) heheeh

    ReplyDelete
  3. bestttttttttttt!jimat gilaaaa
    p KK!!! best gila situ!!! hehe

    ReplyDelete
  4. congrate dear..kalau i p sabah n phulet*____________*tp skjang kan thailand cam bahaya kan,bali pun ok...

    ReplyDelete
  5. nanie...besnye dapat lucky draw honeymoon..congrats =)

    ReplyDelete
  6. Nani rina menang periuk nasi je hehehe lucky draw juga :)

    ReplyDelete
  7. wah, bestnye... tahniah ye.. ^__^

    ReplyDelete
  8. @nadia_fendy - thanks a lot.. jarang nanie dapat menang mcmni.. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  9. @dyat - haha mana de la, itu len la.. ish2... anyway terima kasih atas ucapan itu.. SUKA~

    ReplyDelete
  10. @Kerry - oh vote for KK ye? utk oversea mcmne pula? bali ke phuket?

    ReplyDelete
  11. @damiya ahmad - thanks for your vote..

    bali tempat romantis kan? hehe

    ReplyDelete
  12. @cheqmoomoo - alhamdulillah dpt lucky draw.. i'm lucky.. wink2..

    ReplyDelete
  13. @rina - die bg periuh nasi pon hadiah.. dpt mai masak2 dgn hubby. hehe

    ReplyDelete
  14. @farra8979 - syiok sgttttt~ alhamdulillah.. sukeeee~

    ReplyDelete
  15. @reen tart nenas - thanks a lot.. doakan rejeki semakin murah.. amin

    ReplyDelete
  16. wahhh..congratz2 dear...dpt 3 tuuueee..rejeki2... ;) meh kasi i satu voucher..hahahah ;p

    ReplyDelete
  17. wahhh bestnye nanie.seriusssssssss rezeki nanie nih.sekaligus dpt 3 utk honeymoon.best gilaaa:p

    ReplyDelete
  18. @renee meow - alamak nak 1 ke? hehe mesti nak yg bali tu kan? hikhik..

    ReplyDelete
  19. @ameyamiza - alhamdulillah, rezeki allah tentukan utk kali ni..

    ReplyDelete
  20. @cik zime - memang best sgt2.. rasa macam tak percaya allah beri kurniaan rezeki ni...

    thanks sudi siinggah komen~

    ReplyDelete
  21. wah...bestnya! tahniah kak! rasa macam nak follow je.hehe

    ReplyDelete
  22. tahniah! i pun dapat pakej honeymoon dari nurul izzah, tapi tak kesempatan lagi nak redeem voucher.. adui. hehe. i pilih langkawi and bali. kekee

    ReplyDelete
  23. @nurdani - yeayyyy - alhamdulillah kan dpt menang adiah.. doakan sis dimurahi rejeki,,

    ReplyDelete
  24. @cik belle - ok x service die, nanie excited pakej hineymoon je lebey.. nnt wt la review psl mknan die n services die..

    ReplyDelete
  25. Tahniah nani.. :) xsngka kamu menang lucky draw.. rezeki kamu.. :) bile kamu punya majlis kawin ye? em, mesti sibuk sgt kan skrg ni.. Ape2pn sy doakan smuanya bjalan dgn lancar... Amin...

    ReplyDelete
  26. tahniah! lucky you dapat 3 sekali. jimat banyak dah tu. mesti tak sabar nak kahwin. hehe. ;-))

    ReplyDelete
  27. @haniza - akhirnya gadis comey singgah jua.. insyaallah akan diberiyahu.. tunngguu date nyeee..

    ReplyDelete
  28. @cik hazz - hye.. salam uhkuwah.. bru je folloow kamu.. actually ni dinamakan rejeki nak kawen.. ngee.
    thanks wish ya..

    ReplyDelete
  29. wahhh..seronoknyer dapat pakej hneymoon free...


    tahniah yer...

    kalau dalam malaysia Gadis pilih pegi Langkawi...

    kalau oversea Gadis pilih Bali..

    hihih..ni cume pendapat je..

    ^_^

    ReplyDelete
  30. alhamdulillah..best..
    kalau tanya kina antara Bali & Phuket..kina tak suggestkan Bali..biasa je..jem, sesak & dusty..

    ReplyDelete
  31. waa....congratz dear...rezeki nanie ni jarang tau nak dpt...

    Tahniah
    Tahniah
    Tahniah!!

    Alhamdulillah...Allah beri setiap hambaNya rezeki yg tidak pernah dia duga caranya...


    so bila lagi nak kawinnye?? cepat2...saya dah lapor...hehehe

    ReplyDelete
  32. @kina - yeke bali kotor? ermm baru plan nk ke sana.. doaka jodoh sy panajang ye..

    ReplyDelete
  33. @alia iman - hye awk, alhamdulillah, rejeki x disangka dtg menyinggah..

    jimat duet, save budget..

    alhamdulillah.. doakan semuanya berjalan lancar..

    any idea nk pilih mana?

    ReplyDelete
  34. @nini mohd - Alhamdulllah.. rejeki Allah dtg tanpa di duga.. amin~

    ReplyDelete
  35. Wahhhh. bestnya. 3x honeymoon tu. Hehehe. Congrats dear :)

    ReplyDelete
  36. ALHAMDULILLAH.. rezeki sy.. thanks dear

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails