SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Monday, November 26, 2012

MAJLIS AQIQAH DAN BERKHATAN - SYAFIQ IRFAN

As salam, selamat sejahtera..

Hari ni diberi kesempatan utk update entry tentang satu majlis keluarga nanie..

Majlis Aqiqah dan Berkhatan
Tema : Melayu Tradisional
Tempat : Rawang, Selangor

Jom layan beberapa gambar yg sempat nanie snap, agak sedikit gambar sebab sangat busy membantu kakak nanie prepare juadah utk tetamu :)

***************************************

Ini ayah nanie dan anak buah kelima nanie, cute kan?


Yang ini pula bonda tercinta dan anak buah kedua nanie, sekejap je masa berlalu. Da besar macam ucu nanie da..


Yang ini kakak nanie gojes. Terhangat di pasaran. oppss, da kahwin ye. haha


Dalam majlis ni, ada 2 'pengantin' yg diraikan.. pengantin yg pakai kain pelikat tu.. hehe


Eh tak lengkap kalau tak disertakan makanan..

Menu :
Nasi putih
Ayam masak merah
Kari daging (aqiqah)
Telur masin
Rojak buah resipi ibunda
Air sunquick black current
Teh tarik


Desserts :
Muffin blueberry
Cheese tart
Muffin chocolate
apam
keropok lekor
kuih talam keladi
kek span (pandan dan oren)
agar-agar merah
buah oren


Last but not least, gambar 'pengantin' yg super busy..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Busy main game PSP 24 jam.. Tak ingat yg tengah  sakit tu. Paling kelakar, dia pelik kenapa orang datang salam dia bagi duit. Then dia cakap dekat mama dia, syafiq nak beli IPAD macam ucu nanie punya.. haha

zaman berubah dengan cepatnya, semua kanak2 dan tahu gadget2 terkini di pasaran.. hihi


p/s semoga syafiq membesar dengan baik dan da jadi anak teruna yg berbakti dengan keluarga ye syg :)

Published with Blogger-droid v2.0.8
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails