SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Thursday, October 10, 2013

REVIEW FILEM : KL GANGSTER 2.. JOM TENGOK DI PANGGUNG BUKAN CETAK ROMPAK..

Assalamualaikum.. selamat sejahtera..


On last few weeks, nanie ade pergi tengok wayang kat Wangsa Walk cerita KL GANGSTER 2. Nanie tetap ke panggung walaupun sebulan sebelum filem terbitan Skop Production ke pawagam dah ramai yang telah menonton dari sumber cetak rompak kan.. kan? 

Tak dinafikan, bagi nanie Syamsul Yusof patut merajuk sebab bukan murah kos pembikinan filem KL GANGSTER 2 nie weiii.. Kalau tengok pada cerita dia, rasanya kos produksi yang terlibat memang besar sebab banyak adegan lasak dan pelakon pun bukan calang hebatnya. 


*********************************

KL GENGSTER 2


Terima kasih awk sebab ajak tengok wayang. wiwiwi
Mengisahkan kehidupan Malik (Aaron Aziz) sebelum masuk penjara kira filem nie prequel untuk file KL GANGSTER la. 

Dalam filem ini, nanie baru tahu kenapa dan mengapa Malek (Aaron Aziz) boleh masuk penjara , kenapa Zeti (Sheera Iskandar) boleh jadi orang yang terlebih sosial dan kenapa Shark (Syamsul Yusof) benci sangat dengan King/bapak dia (Ridzuan Hashim). Semuanya terjawab dalam filem ini.

Bagi nanie , KL Gangster 2 lagi gempak daripada KL Gangster 1. Kemungkinan besar kerana adanya Tailong (Rosyam Nor) kot. wiwiwiw Scene fighting pun bertambah gempak. 


********************************

WATAK TERBAIK 
  • Kasi tabik spring kat Sofi Jikan walaupun sebagai tambahan ja tapi watak dia memang hidup.. 'Wa kasi senggggaaattt'
  • New "comeback" bagi otai hero melayu Rosyam Noor memang kalo korang tengok korang akan teringat zaman filem Castello. hehe Watak antogonis yang jarang beliau bawa. 
  • Aaron Aziz dan Adi Putra memang xpayah cakap memang terbaik penuh feel.. 
  • Watak Abang Long Fadhil (Zizan Razak) yang tak habis - habis dengan dunia''KePOYOan'' dia tu. Kadang rasa menyampah pun ada. hikhik        
Naluri dan kasih sayang mak tiada tolok tandingnya
Sobsss sedihnya :(
Adegan yg auwww 18sx. Tapi adegan ni kejam weeiii..
Scene ni agak tak logik, konon2 hero malaya main
tembak atas kereta camtu je. lalala

Kesimpulan : 
Menonton filem KL GANGSTER 2 ni not bad dan rasa memang berbaloi pergi tengok kat pawagam. Sebab trailer dia tak tipu penonton macamana korang tengok trailer dia macam tu la. 

So , yang dah tengok dekat pawagam , nanie katakan SYABAS ! yang belum tu boleh la pergi menontonnya. So, apa lagi jom lah support industri perfileman Malaysia ^_^

U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

8 comments:

  1. betol2 menarik ke?? pnh tgok yg sblum ni..ok la =) tp kesian kt shamsul tu sbb kes ctk rmpak..pulangan movie ni memberangsangkn x??

    ReplyDelete
  2. @fais - pulangan memberansangkan 4hari da cicah rm3.4 juta. wiwiwiwiw..

    memang hebat :)

    ReplyDelete
  3. @farah - nanti ada masa akak ajak suami g tengok ye.. best n awesome lagak n thrill die. huhu

    ReplyDelete
  4. nani i dah tukar link tau
    http://kisahtatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. boleh try tgk ni.. best jer :D hehehe

    ReplyDelete
  6. @cik puan tatie - ok noted. terima kasih :)

    ReplyDelete
  7. @time traveler - sila cuba dan tengok la ye nanti. nantie review la :)

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails