SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Thursday, March 20, 2014

RAJA BOMOH BUKAN LAWAK JENAKA #PRAYFORMH370

Assalamualaikum... Selamat sejahtera.
Hari ni sana sini berita mengenai pesawat MH370. Asyik sangat duk tengok berita sana sini ,jenguk pulak instagram / media sosial kejap tadi nampak la macam2 org post pasal kehilangan pesawat MH370 ni. 

Dalam orang duk sibuk2 dengan masalah ni ada jugak sesetengah manusia yg tak berapa reti nak menghormati perasaan orang lain, menjadikan berita ini sebagai SATU LAWAK JENAKA bagi mereka.




Di Dalam Al Qur’an Allah SWT berfirman : 
“Sesungguhnya Allah tidak akan mengampuni dosa syirik dan Dia mengampuni segala dosa yang selain dari syirik itu bagi siapa yang dikehendakinya. Barangsiapa yang mempersekutukan Allah, maka sungguh ia telah berbuat dosa yang besar" (an-Nisa’: ayat 48). 

 FAKTA BUKAN AUTA
  1. Berhentilah menggunakan khidmat bomoh, apatah lagi menggunakan khidmat jin adalah dilarang dan diharamkan dalam Islam. 
  2. Percaya pada kebesaran dan keajaiban Allah. Allah Maha Mengetahui segala-galanya..




#PRAYFORMH370

Benda macam ni pon nak buat lawak. Janganla duk buat lawak, TAK PERLU SHARE PARODI / GAME yang berkaitan raja bomoh di FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER, YOUTUBE. Fikir la sikit tentang hati dan perasaan keluarga mangsa. 

Nak buat lawak bodoh ada tempatnya. Ingat la sikit, Cuba bayangkan benda ni terjadi kat ahli keluarga kita,apa perasaan kita .. Fikir2 kan ...

Jom baca latest update tentang MH370 di sini


U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

8 comments:

  1. Susah nak kata nani.. Yg buat ritual tu pn agak2 lah.. Bila rakyat tgk ritual yg dibuat tu mula lah mcm2 kepandaian org buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zaza. mereka ni macam xde ilmu agama. sedih :(

      Delete
  2. Memang memalukan sungguh untuk nama negara Malaysia.. kenapa la tak tangkap jer bomoh laksamana do re mi nie.. berdoa sahaja lah pada Allah dan berusaha dgn benda yg tidak bercampur unsur2 tahyul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agar mereka sendtiasa dilindungi Allah dan diberi petunjuk. ameen

      Delete
  3. Tulah nanie...tak sampai hati nak tengok..#Pray4MH370

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih hanya Allah je tahu. muslim sendiri yg buat. sobsss

      Delete
  4. Dia ade ilmu agama tp d salah guna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. smoga tak terpesong akidah beliau

      Delete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails