SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Monday, November 9, 2015

#TRAVEL2015 - TIPS SNORKELING UNTUK BEGINNER (JANGAN PANIK DALAM AIR)

Assalamualaikum.. selamat sejahtera.

Alhamdulillah.. percutian kami adik beradik selama 4 hari ke  Krabi telah berjalan dengan cukup baik. Alhamdulillah.. keadaan cuaca yang baik sangat menyebelahi kami. Terima kasih ALLAH. 

Entry sebelum ini di PHI-PHI ISLAND

Nanie bukan lah bagus  nak bercerita tentang tips snorkeling kan. Padahal itulah percubaan nanie kali ke dua, kali pertama ketika di Sabah. Itu pun tepi-tepi laut je. Hihi 

Matlamat sebenar nanie mahu ke Krabi ialah untuk merasai pengalaman bersnorkeling di tengah laut dan menikmati keindahan pulau-pulau kecil di Krabi.

Kalau di lihat dari review blogger, tidak banyak maklumat atau informasi yang menyeluruh bercerita tentang snorkeling untuk beginner seperti nanie. Jadinya bila nanie sendiri sudah merasai pengalaman itu, dapatlah nanie kongsikan tentang tips snorkeling pula.kihkih

Kalau perasan, semua gambar orang ni adalah beginner, masing2 baru nak betulkan google, mask. Bahaya!
Berseorangan di laut sangat BAHAYA! masalah kita adalah cepat panik bila dalam air.. 
Kesilapan dalam gambar ini, bila tak bernafas melalui mulut dan bila rambut tak diikat rapi. BAHAYA!

JADI BAGAIMANA NAK MENGATASI MASALAH SNORKELING INI BILA PERTAMA KALI DI DALAM AIR? TERUTAMANYA UNTUK BEGINNER?

Jom baca TIPS SNORKELING MUDAH FAHAM untuk korang
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Semoga dengan tips ini korang boleh gunakan dan rasa seronok bersnorkling nanti.. Ingat 
  1. jangan cepat panik bila tetiba rasa tak cukup nafas. 
  2. Jangan berjauhan dengan kawan. 
  3. Periksa dulu semua alatan snorkeling sebelum terjun dari bot. 
  4. Jika risau, berenang berhampiran tangga bot.


p/s  Nanie harap2 tips2 yang nanie kongsikan di sini serba sedikit dapat membantu.. Have fun!

ENTRY TIPS KE KRABI DENGAN PERCUTIAN BUDGET, CLICK SINI

U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

10 comments:

  1. nice!.....teringt time kt krabi ari tu.....tenang je snorkeling sana compared to perhentian...arus ombak tu lagi kuat.....bc entry ni tetiba teringin nk p balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan bile pernah rasa snorkeliing kat krabi. warna laut je da rasa tenang. hehe

      Delete
  2. Syoknyaaaa..tak pernah lagi ada pengalaman bersnorkeling ni...Thanks for the tips.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YOU ARE MOST WELCOME. takpe one day you will do it. kena berani sikit dalam air. hehe

      Delete
  3. Replies
    1. alhamdulillah. pengalaman menarik dikongsi bersama. syokkk :)

      Delete
  4. betul..kalau panik...habislah...perlu bernafas dengan tenang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. kalau tak tenang macam2 boleh jadi nanti. hehe

      Delete
  5. mesti kena pakai swimming attire ke untuk snorkelling ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf lamabat reply. Tak perlu. janji baju yg sesuai untuk berenang.

      Delete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails