SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Wednesday, April 27, 2016

#TRAVEL2016 JAPAN - SIMPLE ITINERARY UNTUK KE TOKYO JEPUN

Assalamualaikum. selamat sejahtera..

Dah baca previous entry dari nanie ke? Kalau belum, click di bawah



ITINERARY KE JEPUN

Alhamdulillah, kali ini nanie cuba ringkaskan itinerary ke Jepun ikut cara nanie. Tapi trip ke Jepun ni, nanie tak dapat nak bagi details sangat sebab nanie follow trip pakej.

Kenapa nanie ringkaskan semula sebab nanie agak kecewa untuk travel agent ini sebab mereka tak follow itinerary yang diberi dan banyak perbelanjaan tak termasuk dalam pakej. Ermmmm, but its okay, I am still enjoy the trip sebab dapat kenal dengan ramai kawan2 lain. *hai korang budak rumah kuning*

Dah.. dahh malas nak serabutkan kepala, nanie jadikan ini sebagai pengajaran dan experience ke Jepun tu sebagai kenangan yang terindah dalam hidup. Yeayy!



************************

Nanie pilih Tokyo memandangkan ni first time pegi Jepun. Selain tu, tempat yang jauh sikit tapi boleh pergi by day trip  macam Gala Yuzawa pun nanie pergi. Area Mount Fuji pun tak dilupakan. Nak pergi tempat2 macam Sapporo, Osaka, perkampungan Shirakawago di Takayama semua tu amat jauh dan memakan masa, tak sempat lah nanie nak cover. 

Insyaallah one day repeat travel to Japan secara backpacker style. Ameen

So here you go, inilah simple itinerary yang sempat nanie buat semula sebagai panduan semua.



Nanie akan sharekan details  (nanie akan letak link bila da siap entry)


Click link di bawah 


Entry Tips bagaimana nak faham pengangkutan train di Tokyo
Entry Day 1 : Euno Park dan Hard Rock Cafe Euno
Entry Day 2 : Tokyo SkyTree vs Tokyo Tower
Entry Day 3 : Jom main salji di Gala Yuzawa
Entry Day 4 : Hitachi Seaside Park
Entry Day 5 Tengok gunung 'Mount Fuji' di Lake Kawaguchiko 
Entry Day 5 Shibuya Crossing
Entry Tempat Menarik Shopping Souvenir Murah di Tokyo Jepun
Entry Makanan Halal yang patut korang cuba di Jepun 


Gambar kenangan di Fuji Shibazakura Matsuri Festival berlatar belakangkan pemandangan Mount Fuji yang indah


p/s Untuk pembaca baru, yang perlukan itinerary ke negara yg pernah nanie jelajah

Itinerary Hong Kong (click SINI untuk entry Backpackers ke Hong Kong)
Itinerary Krabi (click SINI untuk entry Backpackers ke Krabi)


U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails