SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Tuesday, August 30, 2016

JOM CUBA MAKANAN KOREA DI RESTORAN K-STREET (SUNWAY PYRAMID & SS15)

Assalamualaikum. selamat sejahtera.

Kali ni nak review tentang restoran Korea..

From Japanese travel (entry ini), we move to Korean dishes this time.  Untuk K-Food fans yang pantang nampak kedai serve Korean Food, wajib try. Tapi nanie confirm tak ramai penah dengar pasal The Street Cafe. 

Sekarang ni, nanie tgh menggila tengok Korean variety show Running Man, We (my sister, BFF and I) found a food outlet situated K.Street (The Best Korean Street Food in Town).


Simple je kedai nyer... 


boleh refer kat www.thestreetcafe.com.my



Cam bese kite tengok menu dulu.. pilih-pilih ape yang nak di makan..semua menu nama pelik..hahaha! tapi tetap berani untuk mencuba! chaiyok!!! (kite pon dah terjebak dengan budaya K-pop neh..eh!)

Jangan risau HALAL!!


Ada yang tak tau atau tak pernah tengok ini la rupa Kimchi..ala! kobis jeruk yang pedas tu..rasa dia masam-masam pedas..untuk tekak kite memang sedap la..


untuk pengetahuan korang kawasan ni sume jual street food yang ada kat korea, makanan jepun, makanan china, kalau korang jenis tekak yang suka makanan camtu datang la sini.. harga pon sangat reasonable.


WAJIB CUBA!!!

Patbingsoo

I was hesitated to order patbingsoo because I do not like red beans in my drink but I'm glad I ordered it. Sedap sangat! Ada bubbles (tak tahu nama dia apa) yang meletup-letup dalam mulut. Seronok gila! We were laughing like crazy masa makan patbingsoo ni.



TIPS PERGI KE SINI
  • SUNWAY PYRAMID pastu pegi level F carik ASIAN AVENUE.. 
  • kedainya dalam kawasan tu la..ada banyak jugak kedai-kedai baju kat dalam tu..harga pon ok..yang penting bawak duit je la..makesure mata korang tajam tengok signboard sebab kawasan tu bapak luas.  

The Street Cafe
Lot 197 Asian Avenue
First Floor
Sunway Pyramid Shopping Mall
Petaling Jaya

Branch

The Street Café, SS15 Subang
No. 28 Jalan SS 15/8 Subang Jaya, 47500 Selangor Darul Ehsan
Tel: 03-5632 5328

KESIMPULAN

K.Street is recommended for those who loves Korean street food. I would definitely return to try other dishes on the menu. Street food is said to be the best way to get that delicious Korean taste.  

Annyeong-Higyeseyo~

U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

8 comments:

  1. Mana sedap dengan tom yam? He he he.... Adehh soklan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thai tomyam sedap. Korean kimchi sedap. Haaa bru adil. Haha

      Delete
  2. nanie pun minat running man? give me five

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeszaaa. Cerita penghibur hati. Klu tgk running man tak gelak. Ada something wrong tu. Haha

      Delete
  3. x pernah mkn lg kat sini..kt msia ni restoran jual masakan korea bersepah..pilih je kan..adeii..rindu makanan korea terutama kimchi..mkn kat seoul mmg terbaik lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat seoul? Aduyaiii nak pergi gak. Insyaallah one day nak rasa korean food made in KOREA.

      Delete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails