tag:blogger.com,1999:blog-5705297849556850264.post879961063304749472..comments2023-10-15T22:16:22.118+08:00Comments on NURUL HARNANI KASMARI: AKTIVITI BBQ DI VILLA FELDA RESIDENCE HOT SPRING SUNGKAI PERAKNaniehttp://www.blogger.com/profile/08960846983678197966noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5705297849556850264.post-40110596165294575372017-04-24T19:12:18.152+08:002017-04-24T19:12:18.152+08:00Salam. Nak tanya.. bbq mmg boleh buat di kawasan a...Salam. Nak tanya.. bbq mmg boleh buat di kawasan area villa ke perlu buat di kawasan yang disediakan? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5705297849556850264.post-28974063617097400852015-03-03T14:03:50.941+08:002015-03-03T14:03:50.941+08:00Hidangan : cukup untuk 8 ketul "lamb shoulder...Hidangan : cukup untuk 8 ketul "lamb shoulder" ataupun 12 ketul dada ayam<br /><br />Bahan-bahan<br />1 labu bawang besar<br />10 ulas bawang merah<br />7 ulas bawang putih<br />1 inci halia<br />1/2 inci lengkuas<br />2 batang serai<br />1 botol sos BBQ (saya guna jenama Knorr, perisa Traditional BBQ sebab setakat ni, cuma jenama ini saja yang saya jumpa logo halal. ada jual di pasaraya besar)<br />3 sudu besar gula perang (boleh diganti dengan satu ketul gula kabung)(Yani : boleh skip)<br />3 sudu besar madu<br />1 sudu besar serbuk cili (boleh tambah kalau suka lebih pedas)<br />3 sudu besar mentega/margerin/minyak sapi<br />1/2 cawan kicap pekat manis (saya guna jenama ABC, boleh didapati diMakro)(Yani: Kicap kipas udang je)<br />2 sudu teh serbuk kunyit<br />1 sudu teh serbuk lada sulah<br />3 sudu teh garam atau secukup rasaNaniehttps://www.blogger.com/profile/08960846983678197966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5705297849556850264.post-5369400429488361662015-03-01T14:18:19.530+08:002015-03-01T14:18:19.530+08:00assalm, nk tanya bahan apa yng awak guna untuk mas...assalm, nk tanya bahan apa yng awak guna untuk masak bbq tu ye?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17192219329735263347noreply@blogger.com