SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Wednesday, May 11, 2011

AEON BANDARAYA MELAKA



As salam.. selamat sejahtera..


hai.. ini entry cerita last month.. hehe disebabkan kekangan masa nak copy photo2 dr fb, camera, hp ke laptop.. jadi agak lambat la nak story kat korang..

Actually, ape yg berlaku & jalan2 ini adalah sgt TIDAK dirancang.. first of all, my bff (Ez) planning nak dtg KL, sebab kawan UiTM bertunang.. Tapi disebabkan atas sebab2 yg peribadi, Ez tak dpt dtg.. Nanie da excited sgt nak jalan2 cari makan dgn Ez ni.. Tapi ape boley buat, Allah tak izinkan kami berjumpa di KL..

Tapi akhirnya, disebabkn keinginan yg kami utk bersua, Ez & Angah (cousin) telah bersepakat utk ajak Angah drive ke Melaka sekali.. (ada udang di sebalik mee kan?? ) wink2..
Mula2 planning nak ajak my bff (Zhaf), tapi dia ade masalah kesihatan.. so ape boleh buat, hajat perlu diteruskan sebab 'tuan rumah' kat Melaka da tunggu kedatangan kami..

Dalam masa yg sama, nanie dapatlah mengimbau kenangan2 di Melaka - tempat nanie belajar waktu diploma.. kalau blogger ada adik2 yg masih tercari2 kolej, boleh la join Kolej Profesional Mara.. Korang boleh click this link utk dapatkan info tentang kolej ni..

Kolej Profesional MARA, Melaka (Bandar Melaka)
Kenangan terindah - 2004 - 2007


Subhanallah, byk sgt perubahan yg tak terhingga.. Kalau dulu, nanie & kwn2 kolej hanya lepak kat Mahkota Parade, Melaka Central, Fajar, Tesco & The Store.. Tapi kini, dgn arus pembangunan & teknologi semasa, Melaka memang maju.. Bole setaraf KL laaaaa.. Phewwiiit.. mesti bangga Ez nanie ckp mcmni.. hehe


Kenapa nanie cakap Melaka salah satu negeri pembangunan yg maju ??


1. Byk kawasan pelancongan yg menarik - Menara Taming Sari, Melaka Duck Tour, A'famosa Water Resort,
2. Kedai makanan / restoran baba nyonya, asam pedas Melaka & macam2 laaaaa..
3.Shopping - Aeon Bandaraya Melaka, Jonker Street, Mahkota Parade, Dataran Pahlawan..


*******************************

Entry Part 1 - nanie nak share entry yg menarik tentang JJ Aeon Bandaraya Melaka.. Aeon Bandaraya Melaka Shopping Centre terletak di Kawasan Bandar, Daerah Melaka Tengah, Peringgit, Melaka. Pusat perbelanjaan dibina dgn kos sekitar RM288 juta keluasan sekitar 1.358.000 kaki persegi (126.200 m2)..

Rupa-rupanya shopping ini lebih kurang mcm JJ Aeon Bukit Tinggi, Klang.. sebab bile nanie google nak tengok & dapatkan info, Kira Aeon Bandaraya Melaka ni ala2 setaraf Aeon Bukit Tinggi la.. Caya la Melaka, bravo!!

di sini nanie tampal beberapa photo dr luar Shooping complex



Tempat letak parking yg memuatkan 1600 kereta & 700 motosikal..


**********************************

tempat shopping 2 kedai2 yg ada.. ini contoh2 je..







p/s akan disusuli restoran yg menarik di Aeon Bandaraya Melaka.. tungggguuuu


Next entry : Restoran nanie & kwn2 pergi terjah.. Memang sgt2 unik.. wink2.
.
.
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

3 comments:

  1. yup melaka skrg maju..ari minggu pening pulak kepala kereta byk sgt...:D

    ReplyDelete
  2. yup, setuju, sayalah anak jati melaka...hehe ...

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails