SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Friday, May 18, 2012

LANGKAWI - DAY I

as salam dan selamat sejahtera..




Lepas satu2 review kena update. Kali ni nanie nak update cepat2. Nanie harap xde blogger yg bosan atau menyampah dengan entry percutian atau honeymoon nanie..

Tarikh - 3 - 5 May 2012
Destinasi - Pulau Langkawi, Kedah

Tujuan nanie update dlm blog ni, hanya untuk kenangan abadi. Selain tu, nanie nak share experience dgn kawan2 yg sedang cari info tentang sesuatu tempat.. So, nanie harap sgt2. takdelah korang fikir nak berlagak ke apa ye..

*************************
Sejarah / Lagenda Langkawi

Langkawi mendapat nama dari perkataan 'Lang' yang merupakan nama pendek bagi 'helang' .Manakala 'kawi' mengikut istilah melayu kuno bermaksud coklat.Maka Langkawi bermaksud Helang Coklat.


Enjoy the photo,we @ airport


Bila da sampai, macam biasa, kami perlukan kereta sewa. Jadi macam biasa, nanie da buat survey awal2 untuk kereta sewa - VIOS 2011 untuk RM80/ day.. Nanie jamin, korang tak kan jumpa mana2 kereta sewa, even dekat airport ada sewa dgn harga RM160 / day.. Perghhh double tu..

Kalau nak contact number. please do email me nanie_nakata@yahoo.com


Lepas je dapat kereta sewa, kitaorg terus pergi Pekan Kuah.. lunch dan shopping. percaya atau tidak, kitaorg x check in lagi hotel, tapi da siap borong coklat dan minyak gamat..

Kedai yg nanie recommend kat Pekan Kuah (coklat & pinggan mangkuk)

PERNIAGAAN HAJI ISMAIL GROUP SDN BHD
No.66, Jalan Pandak Mayah 5, Pusat Bandar Kuah, Langkawi
Nak tahu lebih lanjut, boleh refer pada link ini {website}

Kedai yg nanie recommend untuk beli minyak gamat pula, tempat ni siap ade proses nak buat minyak gamat.

Nusantara Maju Enterprise
Nak tahu lebih lanjut, boleh refer pada link ini {blog}

Sorry gambar xde, sebab da borong xde ingat nk snap2 gambar da. hehe

Yang ni pula salah satu kedai kasut @ Pekan Kuah. MIL nak beli kasut tyme ni.. Not bad gak kedai ni, semua diperbuat dari kulit.



************************************

Lepas habis shopping, sebelum check in hotel, kitorang singgah Dataran Lang Langkawi untuk ambil gambar kenangan..

Dataran Lang Langkawi



Dataran Lang terletak berhampiran dengan jeti Kuah .Tarikan utama ialah arca seekor Burung helang..Di dataran tersebut terdapat sebuah tasik yang indah ,restoran,jejambat,jeti dan teres yang berbumbung .

Kedudukkannya yang berdekatan dengan pantai menjadikan ia sebuah tempat yang menarik bagi pengunjung yang bersiar-siar dan juga menikmati makan malam.Di samping itu ia juga terletak bersebelahan Taman Lagenda Langkawi

Dataran Lang ini kelihatan amat indah terutama di waktu malam . Arca Helang ini terletak di tempat yang strategik bagi mengucapkan 'Selamat Datang' kepada para pelawat yang mengunjungi Langkawi .

Kalau ada sesipa yg berminat nak baca sejarah Dataran Lang, please refer to this {website}





p/s nanie akan update tentang hari ke 2 tentang island hopping. tungguuuu!!
fuhhh penat perah otak. macam buat karangan. ngee~
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

44 comments:

  1. nanie...murahla sewa kereta tu.. nk contact no kereta sewa tu pleashhhhh.. hehe =)

    ReplyDelete
  2. slm kenal..
    boleh mintak no kereta sewa murah tu tak.bace entry pasal langkawi ni senang nak gi nnti.tq ye

    ReplyDelete
  3. salam kenal..
    nanie,nak mintak no kete sewa murah tu blh x,senang nak g next week.hehe..thanks ye entry nanie about langkawi banyak membantu sy.tq :)

    ReplyDelete
  4. hye awk.. nanti email nanie_nakata@yahoo.com ye.. awk nak no phone langkawi kan?


    tq sudi baca blog nanie..

    ReplyDelete
  5. Saya ada email utk dptkn no. Ble minta tolong email contact no tu. Terima kasih.

    ReplyDelete
  6. anon - saya da repy n forward ni phone..

    ReplyDelete
  7. salam,

    boleh minx no contact kereta sewa tu?


    tq

    ReplyDelete
  8. @anon - ada email x? sy forward dlm email

    ReplyDelete
  9. boleh saya dapat no tel kereta sewa tu? Tq

    ReplyDelete
  10. bole saya dapatkan no tel kereta sewa tu? Tq

    ReplyDelete
  11. @cla - email me dear, nanie_nakata@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Hi dear, saya nak pergi Langkawi November ni..boleh mintak nombor phone kereta sewa tu tak?
    Terima kasih

    chickenwing_08@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. @norinaomar - please check your email dear.. nanie da bg details.. wink2..

    ReplyDelete
  14. Salam nanie.. boleh mintak x no.phone. nk cuti seminggu kt langkawi awal nov. kire murah la sewa rm80/day tu. :)

    ReplyDelete
  15. Nak no kereta sewa murah di langkawi boleh? - hasifah email saya baby_fa2008@yahoo.con

    ReplyDelete
  16. salam , ... boleh bagi no fone kereta sewa di langkawi tu ?

    emel saya : mtar7482@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  17. murahnya.. nk juga no tuan keta sewa 2..

    email: aishah91_taurus@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. @ecah - nanie da send, check ur email ya.. hope dpt bantu ecah..

    ReplyDelete
  19. bley emel kita skali x.nk pegi bln 12 ni.ellisya_tm@yahoo.com.tq nani

    ReplyDelete
  20. bley emel emy skali.nk g bln 12 ni.ellisya_tm@yahoo.com.tq nani

    ReplyDelete
  21. bley emel kita skali x.nk pegi bln 12 ni.ellisya_tm@yahoo.com.tq nani

    ReplyDelete
  22. Tolong emailkan sekali dekat shahfiqual@yahoo.com num contact tu

    ReplyDelete
  23. Salan nani. blh tak mail no. tel keta sewa murah tu nak pi hujung bln ni.

    Thanks.

    ReplyDelete
  24. Salan nani. blh tak mail no. tel keta sewa murah tu nak pi hujung bln ni.

    Thanks.

    ReplyDelete
  25. @anon - check email awk ye, sy da send

    ReplyDelete
  26. @imah-man - sy da send taw. nnt check email. anything let me know

    ReplyDelete
  27. salam nanie...blh x email kn sy no tel kete sewa tu...? syafamin@yahoo.com
    TQ..

    ReplyDelete
  28. Salam..leh tlg email no. kereta sewa tu?tq so much ya!-lailaisyrah_85@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. @anon - done, please check ur email :)

    ReplyDelete
  30. @lailatul mardiyyah - wah, sedapnye nama awk.. hehe nanie da email.. check it out ok?

    ReplyDelete
  31. Salam nanie....i nak no phone keta sewa murah boleh?please reply asap....i akan ke langkawi 29/12 ni.....email i shaz0509@gmail.com

    ReplyDelete
  32. Salam nanie.....please email i kereta sewa murah di shaz0509@gmail.com

    ReplyDelete
  33. salam nanie..boleh emailkan kereta sewa tersebut di ema7044@yahoo.com

    saya nak ke sana hujung bulan ni

    ReplyDelete
  34. salam nanie...boleh emailkan kereta sewa no ke asiahazhar@gmail.com. Saya nak ke sana hujung bulan ini.

    VCOA Treenea Ready Stock
    Alaska Skincare Ready Stock
    Fellina Vit C Ready Stock

    ReplyDelete
  35. all - check your email da reply semuanya.. selamat bercuti ^_^

    ReplyDelete
  36. nak tahu ttg sewa keta tu juga.tq

    ReplyDelete
  37. anon - email please. nanti da send email ke nanie_nakata@yahoo.com

    ReplyDelete
  38. Nanie email kete sewa tue kt jamilah@agrobank.com.my..tq

    ReplyDelete
  39. Salam Nanie..

    Kalau bleh email no contact.

    Kereta sewa.

    TQ

    thugs.journal@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. hye semua- assalamualaikum.. nanie da email kepada yg berminat.. tq sudi baca blog nanie..

    ReplyDelete
  41. Salam. Nanie, saya dh email tanya no fon kereta sewa tu, nanti reply ye. Tq...

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails