SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Sunday, June 17, 2012

BALI (PART 1 - HOTEL BKR)

As salam dear..

Masih ingat entry ini {menang contest} tak? Nanie ada bagitahu, nanie akan ke Bali kan?, Jadi ini lah percutian ke Bali.. Sambungan teaser dari {entry ini}

Date : 14 - 16 June 2012 (3D2N)
Lokasi : Bali (Indonesia)
Flight : Air Asia + Air Asia Indonesia
Masa : 3 jam (dari KUL ke DPS)

AMARAN : Yg tak sudi SILA JANGAN BACA. click X pada side kanan ye..




*************************

INFORMASI TENTANG BALI

Bali, Indonesia adalah salah satu destinasi kegemaran untuk pasangan pengantin baru. Jadi, disebabkan nanie dapat menang pakej honeymoon hari tu, nanie pun pilihlah Bali..

Agama penduduk di Bali :
Balinese Hinduism 93.19%
Muslim 4.79%
Christian 1.38%
Buddhist 0.64%.

Jangan korang tak tahu, Bali ini kira lokasi popular sehingga dikunjungi pelancong seluruh pelusuk dunia. Tetapi apabila orang sampai di Bali, kita akan melihat penduduk Bali ini menjunjung tinggi agama Hinduism, sosio-ekonomi, kebudayaan & seni.

Untuk lebih lanjut, korang boleh cari sejarah Bali dalam Wikipedia.





************************************

HOTEL




Bali Kuta Resort by Swiss-Belhotel
Jl. Majapahit Mo. 18
Kuta 80361 , Bali – Indonesia

Alhamdulillah, nanie menginap di BALI KUTA RESORT (BKR). Terletak di kawasan memang nanie rasa memang strategik. Walaupun hotel ini hanya hotel 3.5 ke 4 bintang je. Tapi cukuplah untuk kami menginap selama 3D2N di sana.. Kalau korang nak hotel 5 bintang yang ada private pool tu semua, ada kat Nusa Dua.

Mengapa hotel BKR strategik :

Jarak dari Ngurah Rai International Airport : 15 minutes

Jarak dari Kuta beach : 5 minutes


KEMUDAHAN HOTEL

LCD televisions come with cable/satellite channels.
Guestrooms also feature complimentary wireless Internet access
refrigerators,
air conditioning.
swimming pool
mini bar in guestroom
free parking
SPA services
restaurant

++++++++++++++++++++

Katil yg super empuk




Lampu yg romantik, auwwww


Toilet yg ada 3 section, sangat elegan taw.




snacks & kettle.. kat bawah cabinet ni, ada mini fridge..


dan ini adalah satu2nya gambar nanie di hotel
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
swimming pool yg memang awesome.. class u olls..






P/S Semua orang kata Bali cantik, Bali indah, Bali best, semua orang nak honeymoon pergi Bali. For me, if you know Bali with its natural beauty - it is frankly overrated. Tapi jika korang kata Bali ini kerana cara hidup, budaya dan keseniannya, maka nanie sangat setuju 150%..


Next review, nanie share tentang tempat perlancongan tentang kebudayaan di Bali dan Bandaraya Kuta.. Opss tak dilupakan supir / sewa motor yg murah.. tungggguuu~

U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

8 comments:

  1. beshnya nanie... dpt jalan2.. hadiah besh :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih nora... alhamdulillah..

    semoga rejeki 'itu' bakal mendatang dengan izin allah..

    ReplyDelete
  3. hannanabilla. -hye awk.. Best sgt.. Nanti pergi ye. Hehe

    ReplyDelete
  4. gigiariema - ada rejeki book flight n hotel dan terus terbang ke bali.. Insyaallah kenangan terindah ttg budaya bali..

    ReplyDelete
  5. it looking beautiful and well described about Bali Honeymoon Package
    Bali Holiday Packages I found various information here about Bali Packages
    Bali Honeymoon Holiday packages
    Thanks

    ReplyDelete
  6. it looking beautiful and well described about Bali Honeymoon Package
    Bali Holiday Packages I found various information here about Bali Packages
    Bali Honeymoon Holiday packages
    Thanks

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails