SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Friday, February 6, 2015

#TRAVEL2015 HONG KONG - MADAME TUSSAUDS HONG KONG

Assalamualaikum.. selamat sejahtera

Madame Tussaud’s Hong Kong adalah salah satu tempat pelancongan yang terletak di Peak Tower, Pulau Hong Kong dan ianya adalah muzium wax pertama diantara dua Madame Tussauds di asia selain Shanghai. 

Kalau siapa yang tak baca lagi tips perlancongan ke Hong Kong, sila tekan LINK ini

FAKTA BUKAN AUTA TENTANG MADAM TUSSAUDS

  • Madame Tussauds ini tidak terlalu besar tetapi ada dua tingkat.
  • Nama Madame Tussaud sudah tidak asing didengar. Ia adalah muzium yang di dalamnya terdapat patung-patung lilin dari celebrity, artis, tokoh politik, watak cartoon sehinggalah ke pemuzik. 
  • Replika patung yang dibuat oleh Madame Tussaud boleh dilihat bagaimana detailnya mereka membuat hampir sama dengan tokoh asli.


Harga tiket, masih menggunakan combo 3 in 1 yang nanie pernah ceritakan dalam entry The Peak. Kalau yang belum baca, sila rujuk di ENTRY INI. Harga di jamin murah dari kaunter.



Mudah dan tak perlu buang masa.
Bila da beli tiket awal dari Malaysia hanya bawa kertas untuk redeem :)

*********************************

Dalam Madam Tussauds ni ada banyak kategory patung celebrity dari luar nergara dan sesuai untuk sesi bergambar kenangan. 
  • Hong Kong Glamour
  • Royal Family
  • Historical and National Heroes
  • TV Studio
  • World Premiere
  • SCREAM
  • The Champions
  • Authentic History
  • Music Icons
  • Fantasy Kingdom
****************************

Ini adalah sebahagian beberapa gambar artis yang nanie kongsikan untuk semua. Actually ada banyak, tapi rasa tak larat nak tempek semua gambar yang ada. hehe
Ambil mood dengan artis lelaki.
Pegang tangan pun tak kisah sebab patung kot. haha
Tak kan dengan patung lelaki je
 nanie ambil dengan patung artis wanita pula 
Nak berangan jadi karakter cartoon pun boleh. hihi
ini gambar kenangan dengan golongan bangsawan
Ini gambar bodyguard nanie sepanjang di Hong Kong :P
Opssss... jangan marah ye... peluk malu2 je tuu..

oppss ada satu gambar kontroversi untuk kamu semua.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hahahahahah.. no comment. :p

p/s Kalau datang ke Hong Kong memang rugilah kalau tidak ke Madame Tussaud’s. Sebab kat sini memang best giler sebab korang boleh jumpa lebih 100 patung lilin artis-artis kesayangan korang kat sini tau. 

Hampir 3 jam juga kami di dalam. Lenguh kaki berjalan. Tapi this is the experience yang sukar kita dapat kalau tak pergi travel. Tak gitu?

Next update - Nanie akan share entry Day Trip ke Macau. Best ke tak ke sana? Berbaloi tak? Tunggu..


U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

12 comments:

  1. Nanie....hahhahahha kelakar gambar last sekali tu akak ketawa berdekah2 adoiiiiiiiiii budak nanie...xmo la raba abg sumo tu hehhehe...ish menarik la, nanie dh beli awal2 3 destinasi kt the peak senang masuk je kan...ish kena tiru gini baru ada plan nak pi mana kan...akak nak tau sapa pi dengan nanie kt HK ye...sebab semua gambar nanie je ni..xd pun gambar org yg tlg snap gambar nanie ni...citer sikit dik heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak julia. comelkan gambar yg last tu. nanie nak amek gambar pun malu. dengan sapa nanie pergiii tetttttt.. xde la kak. dgn kawan2 je :)

      Delete
  2. Simple menarik dan sgt berpengetahuan dan memberi inspirasi buat sy yang akn ke hongkong

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDUILILLAH, semoga anon dapat jejak kaki ke hk suatu ari nanti :)

      Delete
  3. Salam..nk tnya,agent star moon vacation tu akan send ticket yg kita purchase mcmana ye?mana dia proses?sy dng wife depart 31 may ni tp bru jmpa blog ni..nk booking ticket dr agent tu tp takut lmbat pula

    ReplyDelete
  4. Sama jgk soalan mcm anony kt atas tu psl starmoon tu. sila jwb ye Nanie 😁😁😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. starmoon akan pos kepada kita selepas pembayaran dibuat. apa2pun bole refer to website travel starmoon :)

      Delete
  5. Nak beli ticket die ni kat area mne yee? Ke sekali jual dekat tempat ticket the peak?

    ReplyDelete
  6. dekat tempat tiket the peak memang ada jual, tapi masalah harga mahal dan membuang masa beli di kaunter

    cadangan boleh beli di website http://starmoonvacations.com/en/ticket/

    ReplyDelete
  7. Assalam sis..the peak, Madame Tussauds Dan sky terrace tu ..tmpt tu smua berdekatan satu sama lain ke?

    roslina2826@gmail.com
    0173097827

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails