SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Friday, June 22, 2012

SABAR ITU INDAH,,


Jangan pernah terfikir untuk berehat dalam medan dakwah ini sahabat, kerana ketahuilah... Syaitan itu tidak pernah berehat!

Mengundang Sabar, Menghitung Redha, Bukan semudah ucapan semata..

Wahai sekalian orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk menghadapi susah payah dlm menyempurnakan sesuatu perintah Tuhan) dgn bersabar & dgn (mengerjakan) sembahyang; kerana sesungguhnya Allah menyertai (menolong) orang-orang yg sabar..
(Al-Baqarah : 153)

P/S doakan nanie sabar dan tabah dengan ujian ini.. Terlalu sakit dan pedih hati ini menerima kenyataan.. Apa yg nanie lakukan, solat dan serahkan segalanya pada Allah..

U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

4 comments:

 1. Nani bykkn bersabar. Dalam apa keadaan sekalipun Allah ada bersama kite. Nani kene ingt sesuatu, Allah xkan uji hambanya di luar kemampuan hambanya. Allah tau yg Nani mampu. Kalau sedih cari zikir penenang hati kt youtube. Kalau x pun Nani carik video La Tahzan di youtube. Nani boleh dgr ceramah2 kat web ikim.fm. Insya-Allah bantu Nani & buat Nani lebih tenang. Kalau Nani rasa ujian buat Nani besar, Nani kene tau org lain punya ujian lg besar. Rasul kite kekasih Allah pun, Allah uji dia. Allah uji kite sbb Allah rindukan kita. Dia nak dgr rintihan hambanya. Semoga Nani lebih kuat. Kite ckp ni kite ingtkan diri kite sendiri juga.

  ReplyDelete
 2. terima kasih atas komen suraya.. insyaallah mengadu pada Allah itu terbaik buat nanie..

  ReplyDelete
 3. np nie kak nani:(dun be sad...smile....

  ReplyDelete
 4. hati tak tenteram, jiwa tak tenang.. subhanallah..

  doakan kak nanie.

  ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails