SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Wednesday, February 20, 2013

TIPS NUFFNANG..


assalamualaikum.. selamat sejahtera..

sambungan from entry ini - Nuffnang

Ok. nanie ingin berkongsi 2 tips tentang nuffnang. Korang pasti gembira melihat banyaknya perjalanan keluar masuk trafik dari blog korang kan? Tetapi pasti korang akan lebih gembira jika melihat banyak income masuk setiap minggu ke dalam akaun Nuffnang.Apa? Setiap minggu?
Iya! Ianya setiap minggu! Pihak Nuffang akan update earning korang secara mingguan. Nanie pernah mendapat earning tidak sampai RM 1.00 untuk satu minggu. Adakalanya lebih daripada RM 5.oo. Ini mampu saya jana tanpa buffered earning daripada pihak nuffnang.
Bagaimana?
Tip Pertama :

Pastikan korang update blog anda dengan isi kandungan yang bermanfaat dan berkualiti mengikuti apa jenis blog anda. 

Kenapa? 

Ini kerana, pengunjung  datang ke blog anda bukan untuk klik iklan. Tetapi mereka datang untuk untuk membaca info. Jadi, berikan apa yang mereka perlukan.
Apabila sekali pungunjung meminati isi kandungan blog korang, pasti mereka akan buka page lain. Paling tidak, mereka akan buka sekali lagi blog anda pada waktu akan datang.
Tips Kedua 

Rajin rajin update.. Maybe untuk pendatang baru, update la tiap2 hati.. Tapi kalau orang yg da sokmo popular update sebulan sekali pun, dorang tetap dapat earning sebab blog dorang dah ada rating tersendiri..

Takpe, slow2 kita melangkah dalam dunia blog ni ye. 

Perkara ini amatmpenting. Ini kerana, jika blog korang tidak me punyai trafik, maka tiada earning yang korang akan dapat. Jadi, klu nak earning kenalah selalu UPDATE BLOG. Tapi jangan pulak update entry yg xde arah tuju, nanti pembaca / follower bosan :(

p/s nanie sedang belajar untuk buat entry paling kurang 3-4 seminggu. Tak mampula nak update sehari / entry.. Doakan nanie ^_^U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails