SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Thursday, July 30, 2015

RAYA2015 - AKTIVITI MALAM RAYA DI KEDAI MAMAK..

Assalamualaikum.. selamat sejahtera..

Alhamdulillah, kejap masa berlalu kan. Banyak entry raya tertunggak yang nanie rasa tak share dengan korang.

Jemput baca - entry raya 2015

Macam biasa, lepas kami beraya, kami akan berkumpul dan pergi jalan-jalan cari makan sekeluarga. Tak kisah lah kedai makan mana2 pun janji HALAL dan buka di hariraya. haha Standart la di Malaysia kebanyakan kedai banyak ditutup untuk public holiday.

Jadi kami ambil jalan mudah, pergi lepak kedai mamak. Kebetulan, kami sekeluarga tak dinner lagi. Dah bosan dengan makanan raya, macam lemang, ketupat, nasi impit, ayam atau daging. Nak jugak rasa kelainan. haha


ALHAMDULILLAH, lepas beraya di Rawang, kami terus drive konvoi kereta ke kedai mamak. Ingatkan kosong, rupa-rupanya penuh kedai mamak. Kitaorg sekeluarga buat slumber masuk mamak dengan pakaian raya dari pagi. Dah mashammmm dah baju tu :P




Cer tengok apa mak nanie makan tu. Sedap sangat. Ala-ala roti french toast. Tabik spring kat kedai mamak ni..Meja penuh dengan makanan. Memang rasa puas hati sangat2.


Nak tengok apa lagi makanan raya di Kedai Mamak?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaaaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
maggi goreng, maggi sup, burger, char kuetiow, mee goreng. Semua kami order. Memang raya sakan. haha

psssttt - nak tanya sikit ni. Tak tahu lah ni subjek sensitif ke tak? korang setuju ke Kedai makan tidak boleh beroperasi selepas jam 12 malam sebagai langkah membendung gejala sosial ?? Apa kata anda? cer citee..
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

2 comments:

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails