SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Friday, August 21, 2015

MAKAN AIKSRIM DAPAT MENGHILANGKAN STRESS.

Assalamualaikum.. selamat sejahtera.


Agaknya ada ke yang tak suka makan aiskrim?? 

Jika anda sedang serabut berfikir terlalu banyak masalah, bolehlah mengambil aiskrim untuk membantu menenangkan dan menyejukkan kembali diri korang.

KAJIAN

Penyelidik dari University of California, susu dan krimer yang banyak terkandung dalam ice cream diyakini memiliki banyak asid amino tryptophan yang dapat menenangkan otak kita. Jadi ini memang terbuktilah, makanan yang mampu mengurangkan stress dan beri ketenangan jiwa.


Perisa chocolate adalah yang paling diminati ramai, lebih-lebih lagi bila digabung dengan aiskrim dan MERECIK di dalam mulut, sama-sama mencair.. seterusnya membantu meningkatkan pengaliran darah dan memberi mood yang baik ! ; ) 

Perghh.. terbaik! Kepada yang tengah stress tu, rileks lah, jangan stress-stress, pergi kedai cari aiskrim dan MAKAN..


nah nanie belanja aiskrim.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Makanan Yang Menghilangkan Stress


Hidup ni kan umpama aiskrim.. Nikmatilah ia sebelum cair!



P/S Walaupun aiskrim boleh menghilangkan stress, tapi jangan sampai berlebihan boleh jadi satu lagi masalah kesihatan iaitu DIABETES dan OBESITI
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

2 comments:

  1. aiskrim my fav jgak tu.
    so more reason to eat ice cream! hehee~ :)

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails