SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Monday, April 23, 2012

SABAH (PART 1)


As salam blogger.. Hari ni nanie MC, jadi ada kesempatan nak update blog.. opps tolong doakan nanie cepat sembuh ye..

Masih ingat entry ini {menang contest}tak? Nanie ada bagitahu, nanie akan ke Sabah kan?, Jadi ini lah percutian kami ke Sabah.. Sambungan preview dari {entry ini}


Date : 12 - 15 April 2012 (4D3N)
Lokasi : Sabah, Malaysia
Flight : Air Asia
Masa : 2 jam 30 minit (dari KL ke Sabah)

************************************

Aktiviti pertama kami bila sampai je kat airport terus check in luggage. Seriously nanie memang agak blur bila sampai LCCT ni, sebab last nanie naik flight ialah pada 5 tahun lepas. haha. 

Selesai check in, kenyangkan pewot dulu @ McDonald.. Here we go, Sausage Mc Muffin Egg & Fresh Orange.. yummmyyy..



Alhamdulillah, Siappp & kenyang sudah!! Then terus masuk di bahagian ketibaan kapal terbang.Tunggu punye tunggu akhirnya tiba..

Ini hasil tangkapan dalam flight sementara tunggu kapal terbang berlepas (jakun weiii 5 tahun da tak naek kapl terbang) haha










Tadi da makan MCDonald kan? Tapi standartla, pewot ni saje je nak rasa makanan dlm flight. hehe.. Ambil sandwich je ^_^


Selepas 2 jam 30 minit, akhirnya tibalah ke negeri Sabah.. Photo candid tyme nak turun flight.. Waktu ni belum rasa excited, sebab letih..


Sampai je KKIA (Kota Kinabalu International Airport), nanie terus call orang yg in-charge sewa kereta nanie. berdesupppp.. terus sampai.. kereta viva comey colour putih sgn harga yg murah. ngee~ carilah di mana2 kereta sewa kat Sabah susah nak dapat harga ni.. even dalam pamplet dia pun letak harga laen. kuasa wanita.. haha

Badan penat. apa lagi terus beristirehat ke hotel. Nanie memang pilih hotel yg smart, bersih dan simple.. Apa yg kami pentingkan dalam percutian kali ni ialah hotel mudah nak parking kereta dan kawasan hotel mestilah strategik dengan bandar dan tempat peranginan yg laen.

Lokasi : Hotel Cititel Express, Kota Kinabalu {website}


*********************************
Nanie nak sambung next entry pasal Jalan2 cari makan kat Sabah.. Syurga Seafood here we come!!

MENU :

1) Sotong bakar - 3 ekor
2) Ikan siakap Masak tiga rasa
3) Butter prawn (500g)
4) Sayur Kangkong masak belacan
5) 3 pinggan Nasi putih
6) 2 cawan air panas
7) 2 cawan air berais

Harga : Below RM100..

Murah kan???










Nak tahu lokasi?

Nanie makan di gerai sekitar Pasar Filipina. But, reminder ini bukanlah tempat yang romantik tempat berasap disebabkan kenyakannya di masak disitu, pelbagai manusia (you’ll never know what type you can find here) dan juga meja dan kerusi yang paling asas. Tetapi apakah gunanya ke sesuatu tempat tetapi hanya makan di hotel? Maaf ye, nanie bukanlah peminat makanan hotel. Susah nak cari hotel yang sedap makanannya bila tiba kategori makanan pasar malam atau makanan jalanan.

Senang sangat nak kena Pasar Filipina, jika anda berada di Kota Kinabalu, dia berdekatan dengan Le Meridien. Jika di KK, kalau tak ke sini, memang tidak sah!


p/s nak tahu apa aktiviti lain di Sabah? Nanie juga akan share dgn siapa nanie sewa kereta beserta berapa rate dia? tunggguuu!! Nanie akan share next entry ye..


update : entry Sabah dalam link INI
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

112 comments:

  1. ala... nak tau sewa kat mana. malam ni dh nak g sabah... huhuhu...

    ReplyDelete
  2. dear, pm inbox fb nanie ya.. thanks

    ReplyDelete
  3. Best2.. Moga nanie cpt sembuh ya.. Jgn lupe mkn ubat.. :) take care.. :)

    ReplyDelete
  4. Best2.. Moga nanie cpt sembuh ya.. Jgn lupe mkn ubat.. :) take care.. :)

    ReplyDelete
  5. @NADYA - memang best gile.. syurga seafood. murah betul.

    ReplyDelete
  6. @nora - boley la tahan best.. tapi ada insiden yg tak best jugak.. tunguuu!!!

    ReplyDelete
  7. @haniza - thanks dear. da tertahan kesihatan ni.. semoga semuanya baik2 saja..

    ReplyDelete
  8. suka seafood kat sabah.sangat murah.nak pergi lagi nanti.yeyeay.

    ReplyDelete
  9. @CIK ZIMIE - mari terjH seafood di sabah.. murahhhhhh

    ReplyDelete
  10. SALAM NANIE...SEWA KERETA KAT MANA YG MURAH EK..TLG EMAIL..TQ

    ReplyDelete
  11. salam nanie...mintak tlg pm kat mana nk sewa kereta murah ek..tq

    ReplyDelete
  12. @norbaizura - boleh kasi email x dear, sy send to u :)

    ReplyDelete
  13. salam,

    boleh bagi nombor kereta sewa tu?terima kasih.

    hillers86@gmail.com

    ReplyDelete
  14. norbaizurasaparin@yahoo.com...nak gi bulan 1 ni..tq

    ReplyDelete
  15. Slm Nanie. Akak akn ke Sabah Jan ini dan bercadang utk sewa kereta. Blh tau no kereta sewa yg Nani gunakan? Keretanya berkeadaan baik x? Akak nk tau sbb rombongan kami terdiri dr senior citizen saja, melebihi 50thn jd akak xmau ada problem dgn kereta nanti....Tlg email akak di hanizee06@yahoo.com
    Thank you

    ReplyDelete
  16. @hanizee - akak, sy da reply email. insyaallah dapt membantu

    ReplyDelete
  17. salam. blh ka bgtau mana nk sewa keta yg murah tu?

    azlanwong@gmail.com

    ReplyDelete
  18. boleh bantu utk info sewa kereta?

    reply through my emel suffian_putra@yahoo.com

    tq

    ReplyDelete
  19. Asslm
    Nk tau jgk no sewa kereta tu
    Email sy
    irra2212@yahoo.com
    Tqsm

    ReplyDelete
  20. Asslm

    Nk mo contact sewa kereta jgk

    My email:irra2212@yahoo.com
    Tqsm

    ReplyDelete
  21. @suffian - nanie da check ur email n da replied pon.. thanks

    ReplyDelete
  22. salam sis.. blh bantu sy jugak .. rent car yg murah
    aiminasfar@gmail.com

    ReplyDelete
  23. salam,kak bole email x contact no utk kereta sewa murah? hidayah3185@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. salam nanie nak taw jugak no telefon kereta sewa murah tu.ni email saya wanie_nasir@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. salam nanie nak taw jugak no telefon kereta sewa murah tu.ni email saya wanie_nasir@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. Nak tahu contact no kereta sewa, plat no viva dan berapa harga sewa? Sila emel saye atonggerald@yahoo.com. tq.

    ReplyDelete
  27. Salam boleh emailkan no kereta sewe.. starzaliya@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  28. salam..saya nk tahu contact no kereta sewa tu..viva..berapa harga sewa..ni emel saya arn.onan@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  29. salam boleh emailkan no kereta sewa..viva..berapa rate nya..ni emel nya arn.onan@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  30. hi..salam nanie..leh emelkan no tepon kete sewa murah tuh..thanks

    gmie1107@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Hi nanie, boleh mail address car/rent di Kk tu, mkhairul@walla.com ,
    price for rent/viva berapa depa qoute berapa utk org semenanjung ??

    Thanks's for sharring..
    mkhairul

    ReplyDelete
  32. Salam nanie, nak tau no fon kereta sewa boleh? tq.... saya dah emel kat emel awak...:)

    ReplyDelete
  33. all - check email ye, nanie da reply semuanya ^_^

    ReplyDelete
  34. salam .leh emelkan no tepon kete sewa murah..thanks

    pakjan85@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. akum nanie..blh mntk no tpon kete sewa tu?ni akaun fb norhafizah fiza aziz...pm ye..tq..

    ReplyDelete
  36. salam.. Nak tau contact kete sewa yg murah tu.. Terima kasih

    naz8579@gmail.com

    ReplyDelete
  37. salam.. Nak tau contact kete sewa yg murah tu.. Terima kasih

    naz8579@gmail.com

    ReplyDelete
  38. salam.. Nak tau contact kete sewa yg murah tu.. Terima kasih

    naz8579@gmail.com

    ReplyDelete
  39. AsSalam....Bleh email sy no contact Kereta Sewa tue atau mail address nyer....tq.....my mail zam_dc@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. AsSalam....Bleh email sy no contact Kereta Sewa tue atau mail address nyer....tq.....my mail zam_dc@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. AsSalam....Bleh email sy no contact Kereta Sewa tue atau mail address nyer....tq.....my mail zam_dc@yahoo.com

    ReplyDelete
  42. @zamDC and naz8579 check ur email ya.. nanie da sent details :)

    ReplyDelete
  43. akak...boleh x akak send details kereta sewa yg murah tu kt email sy..sy akan ke sabah dlm 3 hari lagi.. tiangletriktepijalan@yahoo.com
    tq akak...

    ReplyDelete
  44. Ramai nya minta contact no keta sewa tu... bagi kat sy juga... matpiza@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. Ramai nya minta contact no keta sewa tu... bagi kat sy juga... matpiza@yahoo.com

    ReplyDelete
  46. Nak minta details keta sewa kk ...tq ahmadsapiza@gmail.com

    ReplyDelete
  47. Assalam blh share no cntact kereta sewa tu?
    Ateh_omagok1801@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
  48. salam,tlg sent kt sy contc no sewa kereta tu..noraesah.ghazali@jpa.gov.my..tq

    ReplyDelete
  49. as salam sis..nak minta share no sewa kereta kat KK tu sis..leh emel pd saya x?

    bonnie_082@yahoo.com.my

    tq sis..

    ReplyDelete
  50. Salam, nak mintak tlg share no tipun keter sewa blh? Nak g kk 1-3 april ni.. Cari yg murah x de... Appre yr emel govloan2u@gmail.com

    ReplyDelete
  51. SALAM KAK HANI, BOLEH EMAIL CONTACT SEWA KERETA TU. SAYA AKAN KE SABAH END OF APRIL NI. HARAP DAPAT MEMBANTU. HARGA SEHARI BRRAPE KAK HANI KENA? NI EMAIL SAYA helmi_www@yahoo.com

    Tq

    ReplyDelete
  52. Salam. Kak hani, boleh email contact sewa kerete tu. Saya akan ke sabah end of april nie. Harap dpt membntu ye. Berapa sewa sehari?

    Nie email saya- helmi_www@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
  53. all - nanie da reply ye. check your email.

    selamat bercuti ^_^

    ReplyDelete
  54. salam..
    nani...blh share kan no phne kete sewa tu?? saya akan ke sabah bln 5 ni..
    email saya... aiejaku@yahoo.com
    tks...

    ReplyDelete
  55. Blh bg contact no utk kereta sewa tu..
    suzyana_2468@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  56. Salam..boleh emelkan rate tok kereta sewa murah tu?

    safwans_mulk@yahoo.com

    Thanks!^^

    ReplyDelete
  57. Slm. Nanie saya nk pegi minggu depan ni......x sabar rasanya. Saya stay kt tune hotel jer...agak 2 jauh x dari pasar Filipino tu....?

    ReplyDelete
  58. 2awk - dekat dekat plaza 1 borneo.. boleh check link ini http://www.mohdzaid.com/2011/02/07/bermalam-di-tune-hotels-1borneo-sabah-part-2.html

    ReplyDelete
  59. bley tlg email x kt nana jgk utk keta sewa tu??? thanks... (ciknanafarhanahamid@gmail.com)

    ReplyDelete
  60. Salam Nani..

    Sy bru blk bercuti di sabah dan nak share & bertanya tntg sabah..Ada beberapa perkara yang amat unit pd pandangan sy di sabah,

    1)Parking-sy xpernah byr prkg di tgh2 bndr KK coz tiada tiang bayaran, adakah akak pun sama situasi dgn sy?

    2)Parking kereta-sy jrg bercuti negeri ke ngr..tp di sabah, keret boleh parking di tengah-tengah jalan atas line zebra..xde di tmpt sy(Terengganu)..Erm, akak perasan tak?

    p/s: Percutian di sabah mmg AWESOME & INTERESTING..

    ReplyDelete
  61. salam.. nak minta contact no kereta sewa tu? condition kereta ok x? sbb nk drive ke kinabalu park.. thanks.. fathinnazeera@gmail.com

    ReplyDelete
  62. salam.. Nak tau contact kete sewa yg murah tu.. hihi. Terima kasih :)

    ** noraliza.md@gmail.com

    ReplyDelete
  63. @leeza - nanie da email. check it out

    ReplyDelete
  64. sis...emel no tel perkhidmatan kereta sewa...nak ke sabah next month...
    nickindajungle@gmail.com
    tq yer..

    ReplyDelete
  65. @anin - i da sent email. hope berpuas hati ya. ehehe

    ReplyDelete
  66. Salam..boleh email saya no contact keta sewa? gedd5@yahoo.com . :)

    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum sis..boleh share info sewa kereta?tengah cari sewa kereta murah untuk member..urgent..tq

    farisyafadzil@gmail.com

    ReplyDelete
  68. Assalamualaikum sis..boleh share info sewa kereta? Tq

    farisyafadzil@gmail.com

    ReplyDelete
  69. Klw mahu beli barang mask dn snorkel sila hubungi sya 0147026247 taw email: nordi45@ymail.com

    ReplyDelete
  70. Nk detail kerete sewa 2 boleh?? Hehe..girlstrawberry19@yahoo.com

    ReplyDelete
  71. Nk detail kete sewa leh.. hehe.. tq
    girlstrawberry19@yahoo.com

    ReplyDelete
  72. Nk detail kerete sewa 2 boleh?? Hehe..girlstrawberry19@yahoo.com

    ReplyDelete
  73. salam nani, boleh tak share contact number kereta sewa tu? :-) tq
    lyndacapri@yahoo.com.

    ReplyDelete
  74. @GEDD @iza @nordi @farisha @azulia - Nanie da sent email kepada email korang. check it out. kalau perlu bantuan, just reply back my email.

    happy holiday ^_^

    ReplyDelete
  75. Salam nani nk juga no contact kereta sewa murah tu. N brp rate dia ek?
    ctk2006m@mail.com

    ReplyDelete
  76. @anon - nanie da try send ke email awk, tapi gagal la.

    please check your email :)

    ReplyDelete
  77. Nani tlg email contact no. kreta sewa mrah tu. tq
    maiza_93tpm@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon - terima kasih. nanie da reply.. check your email okay?

      Delete
  78. salam. awk boleh email contact no. keta sewa tow. tq. :)
    norsalwa22@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon - sy da send all details.. terima kasoh sudi baca blog nanie :)

      Delete
  79. Hi Nani,
    Boleh email kan sy numb kereta sewa tu?
    mohd_hilmiz@yahoo.com
    TQSM :)

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum kak,,
    boleh bagi sy no telefon kereta sewa tu..email hana_shahzana@yahoo.com.
    terima kasih

    ReplyDelete
  81. Assalamualaikum
    Kak, boleh sy dapatkan no telefon kereta sewa tu
    ni email sy hana_shahzana@yahoo.com

    ReplyDelete
  82. NANIE DA SENT ke email awk... terima kasih hana

    ReplyDelete
  83. Terima kasih Nanie..hana dah dapat email nani....

    ReplyDelete
  84. hye nk no telefon kereta sewa blh? fewsecondsaway@gmail.com. thanks

    ReplyDelete
  85. ana - nanie da sent email ye. check it out,

    ReplyDelete
  86. Awk sewa berapa.email yea longsha_135@yahoo.com

    ReplyDelete
  87. Awk sewa berapa.email yea longsha_135@yahoo.com

    ReplyDelete
  88. salam. brape ey sewa keta tu? sy pgi sabah next week. email sy k, amynurhajrafini@gmail.com

    ReplyDelete
  89. Assalammualaikum.. saya nak mintak nom telefon sewa kereta tu boley? Saya nak bertolak esok ke kk ni.. email saya shafawati_mokhta@yahoo.com tq..

    ReplyDelete
  90. Salam.. saya nak nom telefin kereta sewa tu boley? Esok saya dah nak bertolak ke kk email saya kat shafawati_mokhta@ yaho.com tq

    ReplyDelete
  91. Assalammualaikum.. saya nak mintak nom telefon sewa kereta tu boley? Saya nak bertolak esok ke kk ni.. email saya shafawati_mokhta@yahoo.com tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy da email pada awk ye masatu. just nk reply dalam blog je ni. hihi

      Delete
  92. Salam...email saya no tpn sewa keta tu boleh??...fira87_asaga@yahoo.com...thanks in advance

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam Qasyeh, sy da email pd awk ye taDI. selamat bercuti :)

      Delete
  93. Assalam.blh bagi contact details kereta sewa tu jugak pd sy?terima kasih. :)

    ReplyDelete
  94. Hai :)
    Tgh cari no krta sewa murah n jmpa blog awak..
    ada lagi tak no krta sewa tu?
    Kalau ada, minta jasa baik share heee

    zien_tan90@yahoo.com

    ReplyDelete
  95. Boleh bg cntact no sewa kereta tu? Time kasih
    suriyatisaleh@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. sy dah bg email ye. take care

      Delete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails