SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Thursday, January 16, 2014

JJCM - CENDOL BAKAR KUALA SELANGOR.

Assalamualaikum.. selamat sejahtera..
Jalan-Jalan cari makan kali ini membawa nanie dan keluarga sehingga ke Kuala Selangor. Actually, perjalanan ini tanpa dirancang. Sebenarnya misi utama nak makan seafood.


 Istimewa Cendol Bakar
  • So whats so special about their cendols? sebab cendol diorg ni dibakar!! errr bukannya biji2 cendol tu dibakar, rupanya owner kedai namanya ENCIK BAKAR. wiwiwi
  • Ingatkan McDonald dan KFC sahaja ada Drive Thru, tapi cendol pun ada Drive Thru. 
  • Cendol Bakar ni ni lain sikit rasanya. Mereka cairkan gula melaka tu dengan cara bakar. 
  • Rasanya ramai gak yg tertipu sebab ingat cendol tu yg dibakar, termasukla nanie. heheheh Apapun sedap memang sedap dan tersangat refreshing, rasanya pun lain skit daripada cendol2 mamak...
Lokasi: 
  • Ada banner kuning dan kereta bersusun2 siap dengan RELA confirm takkan miss punya gerai ni.. 
  • Landmark Cendol Bakar ni tak jauh pun dengan pekan Kuala Selangor dan terletak di sebelah stesen minyak Caltex. 

Waktu Operasi (Buka)
10 pagi hingga 7 petang
Setiap hari

Harga :

Cendol VIP –  RM2.00
Cendol VVIP –  RM2.50
Cendol Tapai – RM2.80
Cendol Pulut Tapai –  RM3.20
Cendol Durian – RM3.00
Cendol Pulut Durian – RM3.50

highly recommended!

p/s Rasanya pun sedap. Kalau tengah cuaca panas mcm ni memang kena sangat la. Kena cuba cendol pulut durian dan popia durian. Yummies. 

Kalau anda ke Kuala selangor jangan ketinggalan untuk mencuba cendol bakar ni. 
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

14 comments:

  1. Assalamualaikum. saya duk sg blog tapi tak pernah makan ni. hehehe macam sedap je, suami saya je suka makan cendol. saya tak berapa. hehehe

    ReplyDelete
  2. last few day alkisah pergi.. layan babe cendol pulut durian, malayu, india , cina semua mai makan kat sini.. terbaik..

    ReplyDelete
  3. Ramai yang kata best..tapi belum pernah sampai sini lagi...

    ReplyDelete
  4. sheila salim - cendol die sedap. rasa die lain sebab gula merah die. hehe

    ReplyDelete
  5. al - kisah - sedapkan harga pun murah. kedai 1malaysia. hehe macam2 ada.

    ReplyDelete
  6. Sedapnya cendol. Salam perkenalan Nani. Done! Uji follow di sini.

    ReplyDelete
  7. kalau ter-sampai kat sini boleh la try.. akak mmg suka cendok...=D

    ReplyDelete
  8. ujinorizqi - terima kasih tau singgah dan follow.. nnt nanie singgah blog kamu

    ReplyDelete
  9. kak fara - kena cuba test dan rasa. cendol murah dan sedap. aummm

    ReplyDelete
  10. Hahah way to go En Bakar xD
    Actually I passed through this once so our whole family like wondering, how exactly is cendol bakar xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. cendol bakar die sedap. kena try taw. rasa die manis die lainsikit sbb gula melaka dia dibakr :)

      Delete
  11. Replies
    1. Cendol VIP – RM2.00

      Cendol VVIP – RM2.50

      Cendol Tapai – RM2.80

      Cendol Pulut Tapai – RM3.20

      Cendol Durian – RM3.00

      Cendol Pulut Durian – RM3.50

      Delete
  12. Betui ke sdap sy pg skrg ni smpat lg ke...sy baru bertolak dr harta lega

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails