SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Wednesday, October 28, 2015

#TRAVEL2015 KRABI (THAI: กระบี่) - MERANCANG BUDGET DAN ITINERARY

Assalamualaikum, selamat sejahtera.

Ingat tak dalam entry lepas, nanie ada share tentang TIPS PERCUTIAN BUDGET KE KRABI. So kali ini, nanie share pula macam mana kita nak merancang budget dan bagaimana nak membuat itinerary ke Krabi. 

Jom teruskan pembacaan..

*************************

KRABI THAILAND - ITINERARY 

For Free and Easy Travel styleitinerary is a must!!! Rancang siap2 masa di Malaysia. Jangan pulak dah sampai hotel di Krabi, baru nak plan hari ni nak ke mana, esok nak ke mana. For our trip, memang dah siap2 buat itinerary, print dalam bentuk booklet lagi. 

So, dalam blog ini, nanie akan share bagaimana nak ke tempat menarik di Krabi beserta tips berguna.


TIPS MEMBUAT ITINERARY
  • Nak buat itinerary ni, memang kena rajin baca review dari website atau blog2 orang yg pernah melancong ke Krabi atau tanya kwn2 yang pernah ke sana untuk tambah maklumat2 dlm itinerary.
  • Pastikan itinerary juga cukup maklumat seperti peta dan informasi detail lain (waktu operasi,berapa bayaran,transportation)
  • Perkiraan masa dalam itinerary juga perlu digunakan untuk mengetahui seberapa banyak destinasi yang boleh kita tuju dalam sehari. 
Ini one page summary, kena tahu budget masa dan tempat.

***************************

KRABI THAILAND - BUDGET

Kalau dah ada itinerary, senang kita nak estimate cost yg nak keluar kat sana. Untuk ke Krabi ni, MAIN COST adalah Hotel  dan Flight. Nanti nanie share kat mana hotel yang murah ye. Stay tune reading update dari entry Krabi. Jadi, nanie nak tunjuk macam mana nanie plan percutian budget ke Krabi.

TIPS MEMBUAT PERCUTIAN BUDGET

  • Buat satu excel untuk tracking setiap perbelanjaan atau estimate spending untuk tahu berapa yang perlu di bawa.
  • Survey tempat-tempat menarik yang kalau boleh entrance fee 'free of charge'. Tapi kat Krabi, kebanyakannya perlu dibayar :( Jadi untuk itu, check entrance fees untuk island trip atau tempat menarik lain yang korang nak pergi. Korang pun boleh estimate berapa duit nak bawak nanti
  • Pastikan bawa bekalan makanan dibawa secukupnya. Kalau takde bekalan makanan pun, jangan risau di Krabi banyak Halal Food yang harga sedap dan harga berpatutan. Nanti nanie share Halal Food di Krabi.
  • Souvenir - kedai yang paling murah untuk beli keychain / fridge magnet di Krabi Night Market. Insyaallah, nanie akan update dalam blog ini juga
  • So, bab nak kira budget ni, kena tahu matawang juga, Jadi dalam entry ini, nanie memang amat mementingkan currency converter. sebab kalau takde benda ni, susah nak buat budget.

So, inilah budget planner untuk nanie. Lebih kurang 1 bulan nanie nak siapkan survey dan google untuk dapatkan yang terbaik 

ALL IN -  inclusive flight, hotel, makanan, souvenir dan Thai massage

p/s kalau perlukan full itinerary atau currency converter, just drop comment atau send email to nanie_nakata@yahoo.com

Next update : Tekan link di bawah untuk entry KRABI. kalau nak tanya apa-apa, boleh tinggalkan komen. 

Tips Bercuti Ke Krabi - entry ini
Penginapan budget di J Hotel - entry ini
Island Hoping di Phi Phi Island - entry ini
Tips Snorkelling di Pantai - entry ini
Tips Fesyen tepi pantai  entry ini
Tips Restoran Halal - entry ini

Semoga entry ini berguna. 

Happy travelling ^_^


U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

189 comments:

  1. Nak g krabi, tapi x tau bila... huhuhu.. yg ni ok juga.. 1k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dpt belanjawan rm1k. kalau dpt jiimat lagi bagus. sebab ni termasuk shopping dan spa. hehe

      Delete
    2. Salam
      Salam
      Saya mintak itenerari krabi ye. Bleh email rohaimi001@yahoo.com
      Saya nak full

      Delete
    3. Salam kak nani.bajet tu dah sekali dgn masuk tiger kingdom,phuket fantasy ke kak?

      Delete
    4. Salam kak nani.bajet tu dah sekali dgn masuk tiger kingdom and phuket fantasy ke kak?

      Delete
    5. Salam kak nani.bajet tu dah sekali dgn masuk tiger kingdom,phuket fantasy ke kak?

      Delete
    6. boleh sy dapatkan itenerari ke krabi? happy666day@gmail.com

      Delete
    7. boleh saya dapatkan itenerari krabi tak? happy666day@gmail.com

      Delete
  2. salam nani...nak full iti boleh? emel saya, eiyka_yahya@yahoo.com.

    btw,slm perkenalan.. thank you in advance. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WSALAM. sy da forward itinerary krabi ye. selamat bercuti

      Delete
  3. salam saya nak itinerary krabi and currency converter boleh. email saya adibahaifaa@yahoo.com . tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da forward itinerary krabi kepada email awk

      Delete
  4. Salam dear ..
    Blh email itinerary krabi
    fieza_2788@yahoo.com
    Thanks dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. sy da send email ye. semoga dpt menjadi rujukan di masa depan.

      Delete
  5. Hai Nani, Mind to share your itinerary Krabi to my email casyera.rose9471@gmail.com

    ReplyDelete
  6. salam, nak full itinerary jugak. lishashukri@gmail.com tq ;)

    ReplyDelete
  7. Salam nani...
    boleh email full itinery krabi
    hakita05@gmail.com
    Thanks :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam sy da anta email pada awk ye. Slmt bcuti

      Delete
  8. hi& assalamualaikum..blh tlg forward kan itinerary.
    zaniza823@gmail.com

    terima kasih

    ReplyDelete
  9. Salam awak, mintak tolong emelkan itinerary ke nurulashida92@gmail.com. Thankssssss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsallam awk. kite da sent email itinerary pd awk ye. tq so much

      Delete
  10. salam nani
    boleh emailkan full itinerary n currency converter tak
    syahirayusof930@yahoo.com
    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam awk. sy da forward itinerary pada awk. tq for comment

      Delete
  11. Salam nani
    Nak full itinerary please
    Email ke amnizyd@yahoo.com
    Thank u

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam amni zaidi. sy da forward full itinerary pada email yg di beri. TQ

      Delete
  12. Salam nani, nk full itinerary please.
    Email ke amnizyd@yahoo.com
    Thank u

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  13. Salam, harap boleh emailkan juga full intinerary & currency converter ke lysa.xoxo@yahoo.com :) Thankss

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsaalam. sy da email pada awk ye. happy holiday awk.

      Delete
  14. Salam. Boleh emelkan full itinerary ? jiha_jiji@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam jiha. sy da email kepada email yg di beri itu. ^_^

      Delete
  15. Salam awak. Boleh tlg email kn itinerary kat email kt tk nadia_syairah1991@yahoo.com, TQ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. sy dah forward dlm email awk ye. slmt bercuti

      Delete
  16. Salam Nani,
    Boleh tau pakej phi phi island tu ambil kat mana?
    Harga 1000 baht tu dah termasuk national park fees tak?
    Akak nak pegi bulan oct ni...
    thanx

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak. sy ambil pada Barracudas Tour. sy ada buat entry khas http://nurulharnanikasmari.blogspot.my/2015/11/travel2015-krabi-aktiviti-di-phi-phi.html

      Delete
  17. Salam cik nurul.blh share full itenarary and fees utk phi phi island.. niquenieda85@gmail.com.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam fees dlm 1000baht. y da frward itinerry ye slmt bercuti

      Delete
    2. wsalam. fees 1000baht he. itinerary sy da share pd awk ye dlm email

      Delete
  18. Salam, kita nak itineraty full boleh? najwaawawa@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam awk. kita da forward pd awk. happy travel.

      Delete
    2. wsalam awk. kita da sent full itinerary pd awk. slmt travel.

      Delete
  19. Salam nanie. boleh share full itinerary.? hidayahaizat88@gmail.com
    Terima Kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  20. Salam... kita nak full itinerary blh. Email anizzul@yahoo.com. thanks ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  21. Salam nani.minta nani share full itinery n forward kat email sy one4lie@gmail tq....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  22. Assalamualaikum sis nanie..nk itinerry jugak boleh??email sye atie_ieka11@yahoo.com..thanks yaa

    ReplyDelete
  23. Salam..bole emel itinerary full pada saya? suhadaa88@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  24. salam awk. nice info. if u dont mind vole share itinerary pd sy? helmitos@gmail.com.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  25. Assalam, kita nak full iti boleh?

    Email kat sini ya, lilyfitryane@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  26. Salam, blh sed full itinerary kt sy.. estherlieyza@gmail.com.. thankns...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  27. Assalam..mcm menarik je..sy nk juga full itinerary.. prudential.normah@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  28. Assalam..sy nak juga full itinerary. prudential.normah@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  29. Salam perkenalan nani. Boleh emailkan saya full itinerary jugak? Thank you in advance awak.
    nurulakmalkamal@gmail.com

    ReplyDelete
  30. Salam perkenalan nani. Boleh emailkan full itinerary juga? Thank you in advance.
    nurulakmalkamal@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  31. salam sis.boleh sy mtk full itinerary krabi? ini emel sy ismi.mazzida@gmail.com.thank you in advance.selamat berpuasa :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. alhamdulillah nanie dah share ye. check your email. thanks

      Delete
  32. Assalamualaikum.. mohon share full itinerary. plan nk ke krabi nnt.. hehe..ini email sy. eyerole85@yahoo.com.. thank you and happy fasting

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. terima kasih sudi komen. sy dah forward itinerary thru email ye.

      Delete
  33. Assalamualaikum.. mohon share full itinerary. plan nk ke krabi nnt.. hehe..ini email sy. eyerole85@yahoo.com.. thank you and happy fasting

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. terima kasih sudi komen. sy dah forward itinerary thru email ye. selamat berpuasa juga :)

      Delete
  34. Assalamualaikum.. mohon share full itinerary ke krabi boleh. ni email sy : eyerole85@yahoo.com. thank you dan happy fasting

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. terima kasih sudi komen. sy dah forward itinerary thru email ye. slmt bercuti

      Delete
  35. Salam..Tq atas perkongsian.. btw nk jgk la full itenerary..hehe.. emailkn ke ammohdizham@gmail.com.. selamat berpuasa.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. terima kasih sudi komen. sy dah forward itinerary thru email ye. salam ramadhan utk awk juga

      Delete
  36. salam alaik cik nanie. blh sy mintak full itinerary krabi? ini email sya cs1finlogistics@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. terima kasih sudi komen. sy dah forward itinerary thru email ye. Salam perkenalan dari nanie :)

      Delete
  37. boleh saya dapatkan full itinerary please. Pls email saya kat ganesen2@gmail.com

    ReplyDelete
  38. boleh saya dapatkan full itinerary ke krabi please. email saya ganesen2@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ganesh. i dah forward pd email u. happy travel.

      Delete
  39. Salam boleh share full itinery? Tq. 😃 sevengreen_bleach7@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. Salam boleh share full itinery? Tq. 😃 sevengreen_bleach7@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. sy dah sent email personal awk. happy travel ya

      Delete
  41. Salam..boleh share full itinerary? md_irwanabdullah@outlook.my
    thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. sy dah email pd awk. happy travel tau

      Delete
  42. waaahhh memang sangat2 details [termasuk entry yang lepas2 tentang ni] sangat3 membantu.. boleh buat rujukan nanti.. [terus bookmark] thanks ya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sharing is caring. Semoga bermanfaat utk semua. tq aty sudi komen :)

      Delete
  43. wah lengkap semuanya. kalau ada peluang pegi boleh refer sini. thanks for sharing ya . salam kenal btw :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILLAH. semoga bermanfaat utk semua.. sharing is caring.

      Delete
  44. salam sis..boleh share initerary kat maszamysya@gmail.com..hjung bln sy nk g sne..nak buat bajet..tq sis :)

    ReplyDelete
  45. Salam..boleh share full itinerary? nadiatunliyana@gmail.com
    thank you.

    ReplyDelete
  46. salam boleh nanti forwardkn full itenary kt saya ?

    adikjue@icloud.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sy dah forward kan ye. selamat merancang percutian.

      Delete
  47. salam kak nani, mohon forwardkan itinerary ye, thanks! anisfhmyy97@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. terima kasih dtg singgah. kite dah bg ye. happy travel.

      Delete
  48. Salam..boleh share full itinerary? farah.ayg@gmail.com.
    terima kasih ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. sy da share itineraru dgn awk. semoga bermanfaat.

      Delete
  49. Salam,kak boleh forward kan itinerary pd sy tak?farahainnazwir@gmail.com
    thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsaam. sy da forward kan. semoga happy2 travel di sana ye.

      Delete
  50. assalamualaikum nak tanyaaa.. on 3rd day tu , yg adventurous trip tu kan , is it under one package ? boleh terangkan pasal trip ni takk. thank youuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumslam, pakej bukan atas laut. bukan guna Baracuddas Tour. tour dia naik van lebih kurg sejam pastu ke tmpt emerald green dan nik gajah.

      Delete
  51. Assalamualaikum Nani..ur tips sangat laa useful. Mcm readers dkt atas. saya pom nak Nani share itenarary tuuu...Thanks so much in advance.. email :smza0101@yahoo.com :)

    ReplyDelete
  52. Salam Kak Nanie bole forwardkan itinenary pada sy? ni email nurhidayah.samsuladi@yahoo.com. thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah sy dah korard ye. slmt travel ke sana

      Delete
  53. salam, boleh bagi sy full itinerary to hajarharon@gmail.com

    TQ ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. walalikumsalm. sy da beri email pd awk. slmt merancang percutian

      Delete
  54. assalam sis.. nak mintak itinery plzz...

    bay3ura@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. wsalam. terima kasih dtg jenguk sini. sy da share intinerary ye

      Delete
  55. Salam...best nya gi krabi... boleh sent ittenary n budget? Tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. y dah share ilmu itinerary di dalam email ye. selamat merancang percutian.

      Delete
  56. Salam...best nya gi krabi... boleh sent ittenary n budget? Tq..

    ReplyDelete
  57. Salam...best nya gi krabi... boleh sent ittenary n budget? Tq..

    ReplyDelete
  58. hai.nice sharing.. email to me please
    gurlz_june1984@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi anon. salam. sy dah forward ye. selmat bercuti..

      Delete
  59. Salam..boleh share full iti...sreeiskandar@gmail.com

    ReplyDelete
  60. Salam ...boleh share full inti...sreeiskandar@gmail.com

    ReplyDelete
  61. Salam ...boleh share full inti...sreeiskandar@gmail.com

    ReplyDelete
  62. Salam..boleh share full iti...sreeiskandar@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. sy dah forward ye. selmat bercuti.. terima kasih sudi singgah

      Delete
  63. Salam. Saya nak mintak itinerary juga boleh? fatinsaerah@gmail.com. Terima kasih sgt! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. sy dah forward ye. selmat bercuti..

      Delete
  64. Salam...hye! Bole share kat sy jgk x?? Tenkiu~~~ 😘😘 nana_mrspooh@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam. sy da send email ye. nanti check email ye. maaf lambat reply

      Delete
  65. Salam Nanie, nak tanya la for outdoor activities such aselephant trekking and etc tu you pergi by yourself or same under Barracudas Tour? Thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari pakej lain. sja nak tukar angin. but i think better peegi dgn agent sama pun OK.

      Delete
  66. Salam Nani, nak tanya for outdoor activities such as Elephant trekking and etc u amik Barracudas jugak ke? and berapa kos for that? Thanks Nanie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 750 baht. nanie amek dgn pakaej lain yg bole ckp melayu. saja tukar angin

      Delete
  67. Salam Nani.. Boleh sy dpt kn full itinerary ke Krabi? Ini emel sy ye.. sitirahim17@yahoo.com. Nk tnaya utk Elephant trekking tu skali dgn Baracuddas ke? Tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. nanie dah foward pd email awk. tq sudi baca

      Delete
  68. Assalamualaikum Nanie, blh tlg email full itinerary and currency converter, tq nanie - aziahmansor@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je. sy dah forward di email awk ye :)

      Delete
  69. salam sis nanie ,
    boleh emailkan saye full itinerary ke krabi ? ni email saye zahraabdullah19@yahoo.com.my... tq sis nanie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da forward email ye. slmt bercuti

      Delete
  70. salam sis nanie ...
    blh tlng email kan full itinerary ke krabi and currency converter ?
    zahraabdullah19@yahoo.com.my.. tq sis :)

    ReplyDelete
  71. As salam..blh tlg frwdkn full itinerary n currency cnverter kt email s.wal_dgn@yahoo com

    Tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da forward email ye. slmt bercuti

      Delete
  72. As salam..blh tlg frwdkn full itinerary n currency cnverter kt email s.wal_dgn@yahoo com

    Tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. happy travelling ke sana.

      Delete
  73. sy nak full itinerary and currency converter email kn boleh..puteri.hirayaki@gmail.com.. tq nanie

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. happy travelling ke sana.

      Delete
  74. Assalamualaikum nani, boleh emel sy itinerary krabi? Thank you.. 😘
    nuradibah278@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. happy travelling ke sana.

      Delete
  75. salam boleh forwardkn full itenary kt saya ?

    syairahsamsudin@ymail.com

    Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. happy travelling ke sana.

      Delete
  76. Can you email to me your full itinerary there? amirahinshirah@yahoo.com.my. Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da forward email ye. slmt bercuti

      Delete
  77. Salam bole send full itenary & currency converter. Email as_cat80@yahoo.com. Tw

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. happy travelling ke sana.

      Delete
  78. Dalam boleh send full itinerary anda mana tempat yg ok nk gi convert duit . Ke zaidyasin_91@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da forward email ye. slmt bercuti

      Delete
  79. salam. boleh tolong email full itinerary tak? terimakasih nanie.. \
    noorulsaadah@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. happy travelling ke sana.

      Delete
  80. salam kak , bole bagi full iti n currency converter . tq kak ruslan.alan94@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da forward email ye. slmt bercuti

      Delete
  81. slaam kak , minta full iti n currency converter ye yg elephant2 tuh mcmne kak sekali ke dgn barracudas tour ? ruslan.alan94@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. happy travelling ke sana.

      Delete
  82. slaam kak , minta full iti n currency converter ye yg elephant2 tuh mcmne kak sekali ke dgn barracudas tour ? ruslan.alan94@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy dah forward itinerary pada email awk ye. selamat bercuti

      Delete
  83. assalamualaikum, nanie. boleh tak sy dapatkan full itinerary dan currency converter? boleh email kt sini. syazwanirazali_94@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. selamat bercuti ye :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  84. assalammualaikum kak nanie , saya nak pergi krabi bulan 8 next year . huhu boleh send ke email saya (ammarzarif88@gmail.com) full itinerary & currency converter . terima kasih kk nanie . muah muah

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. selamat bercuti ye :)

      Delete
  85. Assalamualaikum Nanie, first and foremost, very good tips you provide. first time baca terus melekat :)

    Nak tanya, trip2 yg nanie pegi ni dengan Baracudda tour aje ke?

    thank you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam.ahamdulillah. tq for reading. nanie pergi tanpa agent. just pergi island je dgn baracudda tour.

      Delete
  86. Assalamualaikum nanie,
    boleh share itinerary & currency converter kt email bondamarsya@yahoo.com

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da send itinerary ke email awk ye. happy travelling ke sana.

      Delete
  87. Salam dear. Tolong email itinerary ke hajarmohdnor@gmail.com . Thank you ye. Saya baru plan2 je ni nak pergi. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy da forward email ye. slmt bercuti

      Delete
  88. Assalam Nanie, very good tips and info, really appreciate it!..boleh tolong emailkan itinerary ke mohdasyraf_ahmad@yahoo.co.uk . Thank you so much.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. sy dah forward itinerary pada email awk ye. selamat bercuti

      Delete
  89. assalamualaikum nanie..boleh email itinerary krabi x..plan nk pegi cuti sekolah nnt.. ni email saya. shahril.izzani@gmail.com. trima kasih ya nani...moga ALLAH SWT membalas jasa baik nanie

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumusalam. sy dah beri itinerary pada email awk ye. selamat bercuti

      Delete
  90. Salam, Awak boleh bagi full itinerary ke email saya.
    anis.kpsb@gmail.com
    thank you awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumusalam. sy dah beri itinerary pada email awk ye. selamat bercuti

      Delete
  91. Salam nanie bole emailkan full itinerary ke email sy?
    anis.kpsb@gmail.com

    thank u awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalikumusalam. sy da forward kepada awk ye.

      Delete
  92. Assalamualaikum..blh emailkn itinerary &currency converter ke easyanakz@gmail.com..tq ye awk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalikumusalam. sy da forward kepada awk ye.

      Delete
  93. assalamualaikum sis..minta tlg send itinery boleh? next year ill go there..tq sis..��

    disember_21st@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalikumusalam. sy da forward kepada awk ye.

      Delete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails