Assalamualaikum.. selamat sejahtera
Lama dah nanie tak share resipi kan? untuk resipi ini, memang paling mudah dan cepat ^_^
RESIPI
Kulit Popia
Isi ketam
Carrot / Sengkuang
Mayonaise
Telur / Tepung Gandum
CARA-CARA
1) Rebuskan isi ketam dan carrot. Tapi jangan sampai lembik ok.
2) Sediakan kulit popia dan pastikan jangan terlalu lembik atau keras. Nanti susah nak gulung dan lipat.
3)Letak isi ketam, carrot dan mayonaise atas kulit popia.
4) Gulung dengan rapi. Time hujung nak habis gulung tu, gunakan telur atau tepung gandum sebagai gam
4) Siapppp!! korang boleh terus goreng atau sejuk kan dulu dalam peti ais.
Taraaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Gambar Instagram.. Comey tak? Cantek tak? kihkih |
p/s Popia ketam ini boleh buat untuk minum petang atau breakfast. Boleh cicah dengan cili sos Thai. ohh sedapnya.
Selamat mencuba ^_^
kannnn... senang nya nak buat popia ketam ni.. gud idea.. bleh try ni ;)
ReplyDeletekak zaza, da buat nanti gtaw nanie. selamat mencuba..
ReplyDeleteAssalam.. popia ni kira salah satu kuih kegemaran sy.. popia ketam pun sedap juga tp jarang juga nk jumpa yg dijual ye.. best..
ReplyDeleteSy follow sini ye.. :)
Awak, ada jual tapi tak ramai.. senang je benda ni, buat kat rumah je la. hehe
Delete