SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Monday, November 10, 2014

REVIEW WAYANG : JOHN WICK (2014)

Assalamualaikum. selamat sejahtera.

Nanie just nak review yang baru launch movie ni kat panggung wayang.

Tajuk : John Wick
Cinema : GSC KLCC 
Pelakon : Keanu Reeves, Adrianne Palicki, Willem Dafoe, Bridget Moynahan, 
dan Jason Isaacs 


Genre : Action thriller



***************************
REVIEW FILEM

Filem aksi terbaru dibintangi Keanu Reeves, bertajuk John Wick, sudah boleh ditonton di mana menampilkan beliau sebagai watak utama dalam usahanya membalas dendam. 

Masalah mula timbul apabila beberapa orang gangster memecah masuk ke rumah John Wick, membelasahnya hingga hampir mati dan membunuh anjing peliharannya, yang merupakan hadiah perpisahan daripada isterinya yang telah meninggal dunia. 


David Leitch dan Chad Stahelski adalah dua orang yang paling bertanggung jawab mengapa John Wick menjadi liar. Diselubungi amarah, beliau memulakan perjalanan menjejak mereka yang bertanggungjawab dan mengambil tindakan balas dendam. terhadap penjahat berkenaan. 

PENGAJARAN

  • kasih sayang seorang suami terhadap isterinya patut dicontohi.
  • menghargai pemberian ' hadiah' dari isteri sebagai simbolik kasih sayang
  • sifat keazaman dan komited dalam menjalankan tanggungjawab (dalam cerita ni balas dendam la :



    p/s nanie RECOMMEND korang tengok cerita ni sebab action dia memang SUPERB!
    U LIKE @ NOT, UP TO U..
    www.tips-fb.com

    4 comments:

    1. Alaaa akak skrg dh jarang nk pi tgk wayang...huhuhu

      ReplyDelete
    2. Kita tak masuk wayang.. kene tunggu keluar kat tv jer hehee :D tak pun tunggu tetiba ada org beli kan CD :D

      ReplyDelete
      Replies
      1. ohhh tengok cd pasang sound kuat2 pun okay kak. mcm dalam wayang gak. kan? kan?

        Delete

    komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

    Related Posts with Thumbnails