SAHABAT & FOLLOWER @ BLOG

TABUNG PERCUTIAN..

Monday, November 2, 2015

#TRAVEL2015 KRABI - J HOTEL (PILIHAN HOTEL BERHAMPIRAN PANTAI AONANG)

Assalamualaikum.. selamat sejahtera.



Kembali bersiaran untuk update percutian di Hong Kong. Untuk pengetahuan semua waktu Thailand adalah tidak sama dengan waktu di Malaysia. Hanya lewat 1 jam sahaja.




Bagi yang belum membaca tips yang berguna, sila click TIPS PERSEDIAAN KE KRABI




Kali ni, nanie nak share kat mana nanie tinggal di Krabi Jimat dan berbaloi-baloi harganya..

************************


4 Sebab Kenapa nanie pilih J Hotel


1. Harga. Murahhhh oiii. Dapat RM80 sehari. Untuk menempah hotel online, nanie gunakan http://www.booking.com/ Nanie dapati, harga yang ditawarkan lebih murah Sebarang tempahan juga boleh dibatalkan tanpa sebarang caj sekurang-kurangnya 2 hari sebelum tarikh check-in.

2. Lokasi - Serius, nanie memang rasa kagum dengan pilihan sendiri. hahaha. Secara jujurnya, bab hotel ni memang nanie study dari review blogger. 

3. Kemudahan bilik – Selesa sebab disediakan size katil King. Toilet pun besar. Cuma J Hotel takdelah macam hotel yang five star ada breakfast semua, korang boleh jimat duit bawak makanan dari Malaysia atau beli je kat kedai Halal. Shower dan heater pon perfect. Aircond memang terbaik sebab ada 2 option samada nak pasang kipas atau air cond.

4. Bersih dan selesa -  Everyday ada housekeeping. Bila korang balik dari buat activities, bilik korang dah bersih and tengok lantai pon korang pun sejuk mata memandang. Bersih and berkilat2 lantai tu diorang mop and bersihkan. Toilet pon super bersih and kemas. Memang the best la.

RECOMMENDATION TO J HOTEL
  • Urusan check-in /Check out tak menepati citarasa di J Hotel  agak mendukacitakan. Even nanie booking awal, tapi dorang lambat response tentang request nanie nak check in awal dan balik lambat. Tapi nanie masih lagi bertimbang rasa, sebab ada  silap nanie tak follow up dengan email after booking, takpe lah belajar dari kesilapan.
TIPS MEMILIH HOTEL –
  • Booking hotel dengan segera. Jangan delay2 sebab website ni akan provide early bird discount utk early booking dan setiap hari harga hotel akan meningkat. lagi lambat booking, lagi mahal harga hotel.
  • Cari tempat yang malam bernyawa. Bukan apa korang akan rasa happening sebab area Aonang Beach paling happening and meriah, kedai2 shopping and massage centre sini lebih murah


KESIMPULAN

Nanie bagi 9.6 /10 untuk J Hotel sebab melalui pengalaman nanie, dengan harga RM80 dan kemudahan yang disediakan. Memang cukup berpuas hati. 


RECOMMENDED
Nanie siap lengkapkan survey dari booking.com lagi dengan tajuk Cheap and Clean (Nurul)


NASIHAT TERAKHIR DARI NANIE UNTUK SEMUA
Kalau nak ke Krabi Thailand, cari hotel yang berdekatan dengan pantai. Hotel-hotel sepanjang Aonang memang strategik.   InsyaAllah selamat percutian korang. Sebab apa semua ada. Nak Seven-Eleven, Thai massage, muslim restaurant, farmasi, shopping2 bagai semua around the corner jer.

SELAMAT BERCUTI DAN MEMBUAT PILIHAN


Happy Travelling ^_^
U LIKE @ NOT, UP TO U..
www.tips-fb.com

23 comments:

  1. wahh bestnyerr krabi lama x gi ., ;pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. best best.. nanti terjahlah ke sana. Insyaallah..

      Delete
  2. Kalu SS ke Krabi nanti nak take note hotel ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS, wajib terjah sebab murah dan bersih. happy travelling.

      Delete
  3. lama x jengah sini, thanks nani singgah blog..

    krabi.. one foine day nak g berdua je gan hubby lagipun x pernah honeymoon. hehe.. in shaa Allah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanna - no prblem, suke tengok blog awk. rajinnye update awk ni..

      Delete
  4. Hai. Saya nak tanya boleh ke nak stay 3 orang utk per room kat j hotel ni?or mesti 2 orang jugak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilik memang besar muat utk 3 org. tp samada boleh ke tak boleh, kena tanya budi bicara receiptionist. Kalau rasa was2, bagitahu mereka. Tapi kalau rasa, nak slumber je, kena ambil risiko la nanti. HIHI

      Delete
  5. Duit untuk perbelanjaan bajet brape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM1K ALL IN (FLIGHT, TRANSPORT, MAKAN MINUM, PAKEJ PHI PHI ISLAND, TGK GAJAH)

      Delete
    2. ye seorang. tapi boleh cut cost lg sbab sy masukn semu perbelanjaan

      Delete
  6. As salam..berapa bajet perbelanjaan kat sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam 1k only for total 5 days termasuk airport, hotel, mkn minum, spa, souvenir, pergi pantai, pakej snorkeling. senang cte. ALL IN

      Delete
  7. kat krabi kalau kurang fsih nk speaking b.i boleh ke sis

    ReplyDelete
  8. kat krabi kalau kurang fsih nk speaking b.i boleh ke sis

    ReplyDelete
  9. kat krabi kalau kurang fsih nk speaking b.i boleh ke sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. BOLE JE. mereka pun tak pandai cakap english. kebanyakan org sana bole cakap MELAYU. jangan risau, bahasa xde masalah nak travel :)

      Delete
  10. sis boleh tahu x package snorkeling sis ambek package mane ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum, sy pergi norkelling follow baracuddas tour

      ini entry nye, bole refer sini http://nurulharnanikasmari.blogspot.my/2015/11/travel2015-krabi-aktiviti-di-phi-phi.html

      Delete
  11. sis boleh tahu x package snorkeling sis ambek package mane ye?

    ReplyDelete

komen je.. nanie reply.. salam ukhuwah..

Related Posts with Thumbnails